Workshop Sociale Veiligheid

Een veilige omgeving is voor iedereen! Dus ook tijdens het doen van vrijwilligerswerk. De plek, de mensen met wie je omgaat… Allemaal heeft het te maken met sociale veiligheid. Maar wie is daar verantwoordelijk voor? Wat doe je als het onveilig blijkt te zijn? En hoe zorg je ervoor dat veilig blijft? Het begint met praten over en het maken van een sociaal beleid. In deze workshop maak je kennis met de diverse onderdelen over sociaal beleid en ontdek je welke stappen je kunt nemen.

Snel navigeren naar:

De workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2 uur.
Tussen de 2 bijeenkomst ga je zelf aan de slag met het maken van je eigen sociaal beleid.

Resultaat: Na het volgen van deze workshop heb je een eigen doordacht sociaal beleid op papier. Je krijgt tools aangereikt hoe je het beleid in jouw club en organisatie levendig kunt houden.

Voor wie: Zowel organisaties en initiatieven die aan de slag willen met de sociale veiligheid als organisaties die  al beleid hebben, maar het willen verbeteren of implementeren.

Voorwaarde is dat er twee vertegenwoordigers van de organisatie deelnemen aan de workshop. Bij voorkeur een bestuurslid en een vrijwilliger die bijvoorbeeld een vertrouwenscontactpersoon is of iemand die dat zou willen worden.

Je kunt je aanmelden als je interesse hebt in de volgende workshop in het najaar

Workshop wordt gegeven door:
Adviseur SESAM

Locatie:
de Tongelreep,  Antoon Coolenlaan 1

Tijd:
19.30 tot 21.30 uur

Aantal organisaties:
8

 

Inschrijven