Nieuws

Elke zes weken houden we jou zo goed mogelijk op de hoogte van het laatste nieuws rondom Eindhoven Doet, vrijwilligerswerk, workshops, evenementen en meer. Lees de actuele nieuwsbrief hier!

Maximaal bedrag vrijwilligersvergoeding gaat omhoog

In 2024 gaat de belastingvrije vrijwilligersvergoeding omhoog van €1.900,- naar €2.100,- per jaar. Als (vrijwilligers)organisatie maakt je zelf de keuze of er een vrijwilligersvergoeding wordt uitbetaald. Geef jij jouw vrijwilligers een vergoeding let dan op dat de vrijwilliger hierdoor niet in de problemen komt. Meer info

07-12-2023

NLdoet 15 & 16 maart 2024

De grootste vrijwilligersactie van Nederland komt er weer aan: NLdoet. Op 15 en 16 maart 2024 steken duizenden extra vrijwilligers in het hele land hun handen uit de mouwen. Zet je deuren open voor nieuwe vrijwilligers en laat ze kennismaken met jullie werk door een klus aan te bieden tijdens NLdoet. Elk jaar is er een landelijke campagne met spots op radio en tv. Je lift gratis mee op de aandacht die NLdoet voor vrijwilligerswerk vraagt. Je zet je activiteit eenvoudig op de website van NLdoet en je bent zo te zien voor iedereen die daar een kijkje neemt. Bedrijven, (studenten)verenigingen en netwerkclubs doen vaak een groepsactiviteit tijdens NLdoet. Leuke kans voor jouw organisatie, dus!

Extra goed nieuws: je kunt bij het Oranje Fonds een financiële bijdrage aanvragen voor deze activiteit, nog tot 31 januari 2024, maar op = op, dus wacht niet te lang!

Wil je sparren over de mogelijkheden van NLdoet voor jouw organisatie? Neem contact op met één van onze adviseurs.

10-11-2023

Vrijwilligersprijzen 2024

Het is een jaarlijks evenement, de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen. We dagen je uit om mee te doen! Er gebeurt zoveel moois in het Eindhovense vrijwilligerswerk, daar mogen we trots op zijn. Wat valt er voor jullie te winnen? Mooie bedragen en een professionele film van je organisatie. Maar meer nog: de kans om je vrijwilligers en je organisatie te laten zien aan een groot publiek! 
Lees meer

13-11-2023

Onderzoek naar de vitaliteit van de vrijwillige inzet in Eindhoven

Voor het eerst in 6 jaar neemt ook in Eindhoven het ervaren tekort aan vrijwilligers weer toe. Gelukkig niet doordat veel vrijwilligers gaan stoppen met het vrijwilligerswerk, maar vooral omdat het aantal (hulp)vragen toeneemt en er dus simpelweg meer vrijwilligers nodig zijn. Dit is een van de conclusies uit het vitaliteitsonderzoek dat Eindhoven Doet iedere twee jaar uitvoert onder organisaties, stichtingen, verenigingen en (bewoners)initiatieven die met vrijwilligers werken.
Lees meer

Grensoverschrijdend gedrag! Voorkomen is beter dan genezen

Grensoverschrijdend gedrag – of ongewenst gedrag – is elke vorm van gedrag dat vervelend of schadelijk is voor iemand. Het gedrag van iemand dat door de ander als ongewenst wordt ervaren. Zelfs als de ander dat niet zo bedoelt!
Lees meer

Rode loper uit - achterdeur dicht

Een ludieke theatervoorstelling over alle facetten van het werken met vrijwilligers.

Werken met vrijwilligers? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan
Lees meer

Vragen die ertoe doen

Een nieuw kennisplatform op de website van het Oranje Fonds geeft praktische antwoorden op vragen die leven bij sociale initiatieven.  Je leert van de ervaringen van andere initiatieven. Zodat jouw initiatief verder kan groeien, verduurzamen en er nóg meer toe kan doen.

De antwoorden zijn verwerkt in blogs, infographics, korte video’s, short reads en webinars. Je bepaal zelf hoe je de kennis tot je neemt. Er is altijd een vorm die bij je past.

Het platform Vragen de ertoe doen is nog volop in ontwikkeling maar neem alvast een kijkje en blijf op de hoogte.  

Pesten, seksuele intimidatie, agressie of discriminatie. Voorkom grensoverschrijdend gedrag.

Afgelopen jaar is grensoverschrijdend gedrag regelmatig in de publiciteit geweest, met name met excessen in de omroepwereld of professionele sport. Het komt helaas overal voor. Dus ook binnen vrijwilligersorganisaties. Tussen vrijwilligers en deelnemers maar ook tussen deelnemers onderling.  Pesten, seksuele intimidatie, agressie of discriminatie. Eindhoven Doet, Eindhoven Sport en Supportpunt deden een onderzoek naar de situatie in Eindhoven. Komt het voor en in hoever zijn vrijwilligersorganisaties in Eindhoven bezig zijn met voorkomen van grensoverschrijdend gedrag.
Lees meer.

Expositie 'Stadspareltjes' is geopend!

Vrijwilligers maken onze stad!  Op 7 december, op de Dag van de vrijwilliger, opende wethouder Saskia Lammers op feestelijke wijze de foto-expositie  ‘Stadspareltjes’ .  De expositie brengt op een ludieke en mooie wijze de diversiteit van vrijwilligerswerk in beeld.
Lees meer

Vrijwilligers in beeld

Waarom is vrijwilligerswerk belangrijk? En wat levert het je op? 4 vrijwilligers vertellen over hun vrijwilligerswerk. Bekijk hier de verhalen van:

  • Voetbaltrainer Jeremy
  • Jeannique bij Oma's Soep
  • Paul en Julie in het Prehistorisch Dorp
  • Troep Trooper Gina

Archief

2022

2021