Nieuws

Iedere zes weken houden we jou zo goed mogelijk op de hoogte van het laatste nieuws rondom Eindhoven Doet, vrijwilligerswerk, workshops, events en meer. Lees de actuele nieuwsbrief hier!

Onderzoek “Vrijwillige inzet in Eindhoven”

Eens in de 2 jaar doet Eindhoven Doet onderzoek naar de vrijwillige inzet in Eindhoven. Zo weten we beter wat er leeft en kunnen we dit ook uitdragen en delen. Hoe staat het met jouw organisatie/ Lukt het jou om voldoende vrijwilligers te vinden en te behouden? Welke uitdagingen zie je en wat is er nodig om deze aan te pakken? 
Lees meer

Pesten, seksuele intimidatie, agressie of discriminatie. Voorkom grensoverschrijdend gedrag.

Afgelopen jaar is grensoverschrijdend gedrag regelmatig in de publiciteit geweest, met name met excessen in de omroepwereld of professionele sport. Het komt helaas overal voor. Dus ook binnen vrijwilligersorganisaties. Tussen vrijwilligers en deelnemers maar ook tussen deelnemers onderling.  Pesten, seksuele intimidatie, agressie of discriminatie. Eindhoven Doet, Eindhoven Sport en Supportpunt deden een onderzoek naar de situatie in Eindhoven. Komt het voor en in hoever zijn vrijwilligersorganisaties in Eindhoven bezig zijn met voorkomen van grensoverschrijdend gedrag.
Lees meer.

Expositie 'Stadspareltjes' is geopend!

Vrijwilligers maken onze stad!  Op 7 december, op de Dag van de vrijwilliger, opende wethouder Saskia Lammers op feestelijke wijze de foto-expositie  ‘Stadspareltjes’ .  De expositie brengt op een ludieke en mooie wijze de diversiteit van vrijwilligerswerk in beeld.
Lees meer

Vrijwilligers in beeld

Waarom is vrijwilligerswerk belangrijk? En wat levert het je op? 4 vrijwilligers vertellen over hun vrijwilligerswerk. Bekijk hier de verhalen van:

  • Voetbaltrainer Jeremy
  • Jeannique bij Oma's Soep
  • Paul en Julie in het Prehistorisch Dorp
  • Troep Trooper Gina

Passe-partout 2023

Vrijwilligers zijn goud waard voor de samenleving. De gemeente Eindhoven wil ze graag extra bedanken voor hun inzet.

Ook in 2023 kan iedereen die zich vrijwillig inzet in Eindhoven gebruik maken van het voordelig zwempasse-partout.
Lees meer

Jijdoet040 voor Oekraïne

Veel Eindhovenaren willen graag iets doen voor Oekraïense vluchtelingen. Organisaties die betrokken zijn bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen zijn blij met  extra handjes. De app Jijdoet040 brengt vraag en aanbod nu nog sneller bij elkaar. 
Lees meer

Krachten bundelen voor Oekraïense vluchteling

Vanaf het begin van de oorlog zien we heel veel Eindhovenaren klaar staan om hulp en ondersteuning te bieden aan de vluchtelingen die vanuit Oekraïne naar Eindhoven komen. 
Lees meer

Inspiratiesessie Krachtig Besturen “Meer vuur in je bestuur”

Besturen van een organisatie is leuk en uitdagend. Veel besturen staan voor dezelfde uitdagingen, dus Eindhoven Doet bracht 27 bestuursleden bij elkaar op donderdagavond 24 februari. Onder leiding van Frank Hoes, expert op het gebied van leiderschap en besturen, leerden de deelnemers van elkaar en van Frank. De bezoekers komen uit alle geledingen: van welzijn tot sport, van ondersteuning van kinderen in armoede tot wijkverenigingen.
Lees meer

In gesprek met ....

Wat een energie, de Eindhovense vrijwilligersorganisaties hebben hun reputatie weer waargemaakt afgelopen zaterdag 2 oktober. Zij gingen in gesprek met Eindhovense politici. 3 locaties, 3 thema’s, 3 groepen politici: vele mooie gesprekken! Want: de Eindhovense politici deden niet onder qua enthousiasme!
Lees meer

Onderzoek naar de vitaliteit van de vrijwillige inzet in Eindhoven

Eens in de 2 jaar doet Eindhoven Doet onderzoek naar de vitaliteit van de vrijwillige inzet in Eindhoven en halen we de behoefte en wensen van Eindhovense organisaties op die met vrijwilligers werken. 
Lees meer

De Bibliotheek Eindhoven ontvangt Keurmerk Goed Geregeld!

Eindhoven Doet feliciteert de Bibliotheek Eindhoven met het behalen van het Keurmerk vrijwillige inzet Goed Geregeld! Dat keurmerk wordt toegekend vanuit Vereniging NOV (Nederlandse organisatie vrijwilligerswerk) en staat voor een goed vrijwilligersbeleid, waarmee de organisaties in de praktijk de zaken goed geregeld hebben voor hun vrijwilligers.
Lees meer

Eindhoven Doet Special: Samen naar meer vrijwillige inzet

Werkt jouw organisatie met vrijwilligers en ben jij daar (mede) verantwoordelijk voor? Wil je meer vrijwilligers, nóg beter met vrijwilligers werken, beter organiseren, nieuwe doelgroepen vrijwilligers bereiken en laten zien dat jouw organisatie dé plek is waar je vrijwilligerswerk wil doen? 
Lees meer