Onze diensten op een rijtje

De missie van Eindhoven Doet is het versterken van de vrijwillige inzet in Eindhoven. Want vrijwillige inzet zorgt voor een fijne stad met een sterke sociale basis. Hoe doen we dat? Onze diensten op een rijtje.

Informatie en advies

Elke vraag met betrekking tot het werken met vrijwilligers is welkom bij Eindhoven Doet. 

Hoe vinden we geschikte vrijwilligers? Moeten we een vrijwilligersvergoeding bieden? Hoe kunnen we aansluiten op iemands veranderende motivatie? Mag je iemand afwijzen voor een vrijwilligersvacature? 

Ons team van adviseurs vrijwillige inzet helpt je graag en denkt met je mee. 

Workshops en bijeenkomsten

Als expertisecentrum vrijwillige inzet hebben we veel kennis in huis. Die kennis is ook een aanwinst voor jouw organisatie. Volg één of meer van onze trainingen om je kennis en vaardigheden op het gebied van werken met vrijwilligers bij te spijkeren. Goed werken met vrijwilligers is een goedwerkende organisatie! 

Inspiratiesessies

Wij organiseren regelmatig inspiratiesessies over actuele thema's. Een mooie gelegenheid voor organisaties om zich te blijven ontwikkelen, kennis te delen en elkaar te inspireren.

App Jijdoet040 en vacaturebank

Mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk, nemen een kijkje op de vrijwilligersapp Jijdoet040 of op de vacaturebank.
Daar moet jouw vacature dus tussen staan, zodat hij gezien wordt door jouw potentiële vrijwilliger! 

Vrijwilligers nemen rechtstreeks met jou contact op, zodat jullie kennis kunnen maken. Heb je voldoende vrijwilligers, zet je de vacature zelf weer offline. Vind jij dat jouw vacature extra aandacht verdient? Laat het ons weten, dan delen we hem op onze sociale mediakanalen.

Facebookgroep Eindhoven Doet Special

Werkt jouw organisatie met vrijwilligers en ben jij daar (mede) verantwoordelijk voor? Wil je meer vrijwilligers, nóg beter met vrijwilligers werken, beter organiseren, nieuwe doelgroepen vrijwilligers bereiken en laten zien dat jouw organisatie dé plek is waar je vrijwilligerswerk wil doen? Mooi!

Organisatiescan

Als bestuur wil je het beste voor jouw organisatie. Je wilt meebewegen met ontwikkelingen en het werk goed uitvoeren. Dan is het goed om af en toe pas op de plaats maken, stil te staan bij hoe het is en na te denken over de toekomst. 

Daarmee helpt de organisatiescan jou. Tijdens een waarderend vraaggesprek brengen we samen met jullie de sterktes en verbeterpunten van de organisatie in beeld. De organisatiescan richt zich op de gebieden bestuur, beleid, medewerkers, financiën, PR en externe relaties, innovatie, activiteiten en projecten. 

Tijdens één bijeenkomst worden er in kleine groepjes van elk 2 -3 bestuursleden/medewerkers 2 tot 3 gebieden besproken. In 3 uur tijd is er een goed beeld van de organisatie en waar de kansen liggen. Hiervan krijgt de organisatie een verslag met de belangrijkste observaties, tips en adviezen. Vervolgens kan er een vervolgplan opgesteld worden.

Twijfels? Lees de ervaringen van 2 deelnemers.