Vrijwilligersjournaal

Journaal

Elke maand is er een nieuwe uitzending van het vrijwilligersjournaal met items over alle facetten van vrijwilligerswerk.

Eindhoven Doet nog meer tijdens NLdoet

In de nieuwste aflevering neem je een kijkje bij verschillende organisaties die NLdoet vierden. NLdoet wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds door het hele koninkrijk (inclusief het Caribisch gebied). Het geeft je de mogelijkheid om in één dagdeel het verschil te maken voor een organisatie. Het koninklijk huis steekt ook elk jaar de handen uit. Zij waren niet in Eindhoven, maar wethouder Saskia Lammers was wél aan de slag, zichtbaar met veel plezier.

 

Van het lenteklaar maken van Speeltuin VOJ tot een high tea en plantenbakken maken bij Vitalis Woonzorggroep. Van vogelhuisjes maken bij De Klusserij tot een bruidsmodeshow bij Archipel. Vrijwilligerswerk is heel gevarieerd en dat zie je tijdens NLdoet. Je ziet ook dat verschillende bedrijven uit de stad zich deze dagen inzetten voor vrijwilligersorganisaties en dat dat een echte win-win-win is, voor de organisaties, voor de vrijwilligers én voor de mensen voor wie zij het werk doen.

 

Saskia Lammers sluit het journaal af met haar uitleg over de Visie op de sociale basis van de gemeente. En ze promoot ook nog even onze app Jijdoet040, dank je wel wethouder!

Vrijwilligerswerk: ook goed voor jezelf

In de vierde editie van het vrijwilligersjournaal ontmoet je Ivar en Sien. Ivar ging zich vrijwillig inzetten in de tijd van de corona-lockdowns. Hij ontdekte hoe fijn het is om iets voor iemand te kunnen doen. Hij vind het leuk om te zien dat je een ander blij kan maken. Sien is ook blij met Ivar en let inmiddels niet meer op zijn tattoos.

Wilma Schrijen vertelt je meer over WIJeindhoven en wat zij doen om de buurten in de stad in bloei te zetten en Eindhovenaren te helpen met hun problemen.

Omdat dit journaal ook geproduceerd wordt door een vrijwilligersorganisatie, zetten we die in de spotlight deze keer. Out of the Box TV heeft als doel om praten over mentale gezondheid te normaliseren. Dat doen ze door video en audioproducties te maken over mentale gezondheid, met vrijwilligers die werken aan hun herstel door middel van vrijwilligerswerk. Cretien Wijenberg, één van de oprichters van de organisatie, vertelt je meer.

Veel kijkplezier!

Vrijwilligerswerk is voor iedereen

Bekijk nu de derde editie van het Vrijwilligersjournaal!

Ciska van Lieshout van Stichting De Kunsterij vertelt hoe zij jaarlijks NLdoet doen en waarom. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, op 15 en 16 maart zetten vrijwilligersorganisaties hun deuren open voor extra vrijwilligers die een dagje de handen uit de mouwen willen steken.

Eva Lindeman van Eindhoven Sport vertelt je alles over een veilig sportklimaat en hoe zij sportverenigingen helpt om de sociale veiligheid te verbeteren.

Jasper van de Eigenwijs Boerderij sluit het jourmaal af met zijn verhaal over wat vrijwilligerswerk hem brengt. Na een hersenschudding kon hij niet meer werken of studeren, maar dat betekent niet dat hij niks meer kan!

Veel kijkplezier!

Vrijwilligerswerk verdient een prijs!

De tweede editie van het Vrijwilligersjournaal! In deze aflevering leer je Sjaak Kormmers kennen. Hij maakt met een groep mede-vrijwilligers maandelijks het wijkblad Rond ’t Hofke. Trots vertelt hij je hoe het hen lukt om helemaal onafhankelijk van subsidie dit blad te maken. Onze eigen Diana van den Eijnden vertelt je over de Nationale Vrijwilligersprijzen. Ze hoopt van harte dat er veel Eindhovense vrijwilligersinitiatieven meedoen, help je haar door mee te doen? In dit journaal vertelt ze hoe je dat doet. Ook ontmoeten we Rebecca Wolters van Stichting Pertoeti. Zij werken met mensen met een ernstige verstandelijke of meervoudige handicap en zetten daar betrokken vrijwilligers bij in. Dat klinkt als een leuke uitdaging!

Vrijwilligers maken Eindhoven mooier!

In de eerste aflevering van het Vrijwilligersjournaal komt Burgemeester Dijsselbloem aan het woord. Verder spreken we met Carla Bodet van Glorieuxpark en bezoeken we Arie Versfeld bij de Buurtwerkkamer 360 op het Celsiusplein.