Vrijwilligersjournaal

Journaal

Elke maand is er een nieuwe uitzending van het vrijwilligersjournaal met items over alle facetten van vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk is voor iedereen

Bekijk nu de derde editie van het Vrijwilligersjournaal!

Ciska van Lieshout van Stichting De Kunsterij vertelt hoe zij jaarlijks NLdoet doen en waarom. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, op 15 en 16 maart zetten vrijwilligersorganisaties hun deuren open voor extra vrijwilligers die een dagje de handen uit de mouwen willen steken.

Eva Lindeman van Eindhoven Sport vertelt je alles over een veilig sportklimaat en hoe zij sportverenigingen helpt om de sociale veiligheid te verbeteren.

Jasper van de Eigenwijs Boerderij sluit het jourmaal af met zijn verhaal over wat vrijwilligerswerk hem brengt. Na een hersenschudding kon hij niet meer werken of studeren, maar dat betekent niet dat hij niks meer kan!

Veel kijkplezier!

Vrijwilligerswerk verdient een prijs!

De tweede editie van het Vrijwilligersjournaal! In deze aflevering leer je Sjaak Kormmers kennen. Hij maakt met een groep mede-vrijwilligers maandelijks het wijkblad Rond ’t Hofke. Trots vertelt hij je hoe het hen lukt om helemaal onafhankelijk van subsidie dit blad te maken. Onze eigen Diana van den Eijnden vertelt je over de Nationale Vrijwilligersprijzen. Ze hoopt van harte dat er veel Eindhovense vrijwilligersinitiatieven meedoen, help je haar door mee te doen? In dit journaal vertelt ze hoe je dat doet. Ook ontmoeten we Rebecca Wolters van Stichting Pertoeti. Zij werken met mensen met een ernstige verstandelijke of meervoudige handicap en zetten daar betrokken vrijwilligers bij in. Dat klinkt als een leuke uitdaging!

Vrijwilligers maken Eindhoven mooier!

In de eerste aflevering van het Vrijwilligersjournaal komt Burgemeester Dijsselbloem aan het woord. Verder spreken we met Carla Bodet van Glorieuxpark en bezoeken we Arie Versfeld bij de Buurtwerkkamer 360 op het Celsiusplein.