Ervaringsverhalen

Ben je benieuwd naar hoe vrijwillige inzet een plek zou kunnen krijgen binnen jouw organisatie? Op zoek naar inspiratie? Lees de verhalen!

Rugwind voor de kinderen

Geen rukwind, maar rugwind; een steuntje in de rug om kinderen uit te nodigen om groot te dromen! Rugwind is een uitspraak van Marga Hermes, adjunct-directeur van de Weekendschool Eindhoven. Deze bijzondere school staat voor gelijke kansen voor ieder kind.
Lees meer

Het mag niet uitmaken wie je bent!

Het Hornemann Huis is een educatief belevingscentrum/pop up-museum. Het verhaal van Edo en Lex Hornemann tijdens de Tweede Wereldoorlog staat centraal. Op 20 april is het 78 jaar geleden en dit wordt om 13.00 uur herdacht bij het monument in het Edo en Lexje plantsoen.
Lees meer

We kunnen zoveel met en voor elkaar doen!

Dress for Success geeft mensen met een uitkering of minimum inkomen die op zoek zijn naar (vrijwilligers)werk advies over persoonlijke presentatie en uitstraling. Daarnaast ontvangen hun klanten een gratis set kleding.
Lees meer

Als je niks probeert kun je veel moois missen

Op een prachtige locatie in het Schuttersbosch vind je stichting Pertoeti: een kleinschalige dag- en logeeropvang voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Opgericht in 2004 door twee moeders van kinderen met een ernstig verstandelijke beperking. De lijntjes zijn hier kort en de organisatie is transparant. We hebben een gesprek met Mariska van den Akker, één van de bevlogen oprichters van Pertoeti.
Lees meer

Verschillen mogen er zijn, we kunnen zoveel aan elkaar hebben!

Bij Giving Back staan scholieren uit 4 Havo en 5 VWO centraal. Er zijn verschillen in onze samenleving en bij Giving Back mogen deze verschillen er zijn; het is beter om verschillen tot bloei te brengen, want diversiteit werkt. 
Lees meer

Archief

2022

2021

2020

2018

2017