Ervaringsverhalen

Ben je benieuwd naar hoe vrijwillige inzet een plek zou kunnen krijgen binnen jouw organisatie? Op zoek naar inspiratie? Lees de verhalen!

Het Hornemann Huis is een educatief belevingscentrum/pop up-museum. Het verhaal van Edo en Lex Hornemann tijdens de Tweede Wereldoorlog staat centraal. Op 20 april is het 78 jaar geleden en dit wordt om 13.00 uur herdacht bij het monument in het Edo en Lexje plantsoen.
Lees meer

We kunnen zoveel met en voor elkaar doen!

Dress for Success geeft mensen met een uitkering of minimum inkomen die op zoek zijn naar (vrijwilligers)werk advies over persoonlijke presentatie en uitstraling. Daarnaast ontvangen hun klanten een gratis set kleding.
Lees meer

Als je niks probeert kun je veel moois missen

Op een prachtige locatie in het Schuttersbosch vind je stichting Pertoeti: een kleinschalige dag- en logeeropvang voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Opgericht in 2004 door twee moeders van kinderen met een ernstig verstandelijke beperking. De lijntjes zijn hier kort en de organisatie is transparant. We hebben een gesprek met Mariska van den Akker, één van de bevlogen oprichters van Pertoeti.
Lees meer

Verschillen mogen er zijn, we kunnen zoveel aan elkaar hebben!

Bij Giving Back staan scholieren uit 4 Havo en 5 VWO centraal. Er zijn verschillen in onze samenleving en bij Giving Back mogen deze verschillen er zijn; het is beter om verschillen tot bloei te brengen, want diversiteit werkt. 
Lees meer

Oma’s soep verwarmt oud én jong!

Met verse soep eenzaamheid onder ouderen bestrijden; Dát doet “Oma’s Soep”. Hoe ze dat doen, vertelt Evelien van der Veen, bevlogen bestuurslid en vrijwilliger.
Lees meer

Eindhoven in Dialoog

We vinden de dialoog zó mooi -ook voor onszelf- en belangrijk -ook voor de samenleving- dat we er ons graag voor inzetten. We gunnen iedereen de ervaring met dialogen.
Lees meer

Dynamo doet het!

Dynamo Eindhoven heeft weinig moeite enthousiaste vrijwilligers te verwelkomen. Wat is hun geheim, wat doen zij anders dan andere organisaties?
Lees meer

Roosters maken werk

Inspelen op veranderingen en veranderingen toepassen. Het is van alle tijden en zeker van deze tijd. Zo kun je het je vrijwilligers en jezelf makkelijker maken.

Twee jaar geleden startte Bibliotheek Eindhoven met een nieuwe manier van roosters maken.
Lees meer

VonderDoeners

Misschien herkenbaar? Vrijwilligers vinden en activiteiten opzetten wordt steeds lastiger.

Dit merkten ze ook in de wijk Vonderkwartier. En dit leidde in januari 2021 tot het opzetten van een nieuw initiatief: de VonderDoeners. Madelon en Susanne zijn de stuwende krachten achter de VonderDoeners: Een initiatief dat uitnodigt tot nieuwe initiatieven.
Lees meer

Een passende flexklus is er voor iedereen

Nieuwe tijden vragen om nieuwe acties en hier is Archipel goed op ingesprongen. 
Sinds een jaar bieden zij flexibel vrijwilligerswerk, het idee hiervoor kwam vanuit de Vrijwilligersraad.

Jolanda Bekkers coördineert dit met veel inzet en inzicht.
Lees meer

Vrijwilligerswerk past bij iedereen

De wand van het lokaal waar Ciska haar verhaal doet staat bomvol met bakjes. Bakjes die een uitnodiging zijn om aan de slag te gaan met de materialen die er in zitten.
Lees meer

Bedankt voor het leuke vrijwilligerswerk

Met enthousiasme en passie vertelt Heidi hoe zij als coördinator vrijwilligerswerk steeds op zoek is naar vrijwilligers voor de vele activiteiten binnen Archipel.
Lees meer

Minibibliotheken of Kinderzwerfboekstations

Iedereen kan kinderboeken laten zwerven en/of een eigen zwerfboekstation beginnen. Er voor zorgen dat er gelezen wordt. Blij worden van de reacties van gebruikers.
Lees meer

Handwerken als verbindende factor

Diana (40) en Hanneke (39) zijn enthousiaste breisters bij Stitch 'n Bitch. 
Stitch 'n Bitch is een fenomeen overgewaaid uit Amerika. Veelal jonge werkende vrouwen komen bij elkaar in het café om samen te handwerken.
Lees meer

Stichting Kindia levert vrijwilligers voor Marathon Eindhoven

Ieder jaar in oktober vind de Marathon Eindhoven plaats. Van heinde en verre komen er weer hardlopers op af. Aan het evenement werken door het jaar heen drie vaste krachten en 80 vrijwilligers.
Lees meer

Ik weet heel goed hoe het voelt als je de taal niet spreekt

Bij ‘Meedoen in de Wijken’ werken 145 vrijwilligers om anderstaligen Nederlands te leren en te helpen participeren. In 2016 heeft Meedoen in de Wijken 442 taal- en participatietrajecten ondersteund. De organisatie groeit, want de behoefte is groot.
Lees meer

Het is hier geen tranendal

Inloophuis de Eik is er voor mensen met kanker en hun naasten. Er werken zo’n 100 vrijwilligers; gastvrouwen, gastheren, professioneel geschoolde docenten, bestuursleden en klusjesmensen zetten zich vol enthousiasme geheel belangeloos in voor de gasten.
Lees meer

Humanitas biedt hulp van mens tot mens

Bij Humanitas Eindhoven werken jaarlijks 525 goed getrainde vrijwilligers met mensen die het even niet in hun eentje redden. Ze geven net dat steuntje in de rug, waardoor mensen weer in staat zijn hun leven op te pakken of tegenslagen te overwinnen.
Lees meer