Inschrijven

Zoektips

Talentenscan

Om erachter te komen wat voor type vrijwilliger je bent en wat voor soort werk bij je past, kun je de online Talentenscan doen. Klik hier om de talentscan te starten en ontdek direct wie er naar jouw talenten op zoek is.

Je kunt op dit moment wel diverse andere testjes doen, zoals een speciale test voor jongeren 'Ikbengeweldig' en een vrijwilligerstest voor de zorg.

Zoektips voor vacaturebank

Op deze pagina vind je handige tips die je kunnen helpen bij het vinden van een geschikte vrijwilligersvacature.

Maak een profiel aan

Een volledig ingevuld profiel is de eerste stap naar het vinden van vrijwilligerswerk dat bij je past! Vink aan welke onderdelen voor jou van belang zijn, bijvoorbeeld in welk stadsdeel je actief wilt zijn of het soort vrijwilligerswerk dat je wilt doen. Hoe meer voorkeuren je aangeeft, hoe makkelijker het is om een passende vacature te vinden.

Je profiel verschijnt in de Kandidatenbank en is alleen zichtbaar voor organisaties en bemiddelaars. Je kunt een eigen profiel eenvoudig aanmaken als je een account hebt.

Passende vacatures in je mailbox

Vind je niet zo snel een passende vacature? Dan kun je gebruik maken van de e-mailservice en ontvang je als eerste de nieuwste vacatures in je mailbox. Als je een eigen account hebt, dan vind je deze mogelijkheid in het menu.

Bij twijfel

Zie je een leuke vacature, maar twijfel je toch nog? Bel de organisatie dan even voor meer informatie. De contactgegevens staan bij de vacature. Je kunt ook altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek.

Persoonlijke bemiddeling

Je kunt zelf naar vrijwilligerswerk zoeken in de vacaturebank. Maar wil je graag dat er iemand met je meedenkt en -zoekt, kom dan eens langs bij een van de locaties van Vrijwilligerspunt. Klik hier voor adressen en openingstijden.

Leerplek zoeken

Vrijwilligerswerk als leerplek biedt je de mogelijkheid werkzaamheden te doen die een bijdrage leveren aan de maatschappij. Geeft je de kans om werk te verrichten dat je misschien nooit eerder gedaan hebt en te ontdekken wat jij leuk vindt. Draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, het leren van nieuwe vaardigheden en ontwikkelen van competenties.

Leerplekken bieden kansen voor:

  • studenten die in het kader van een maatschappelijke opdracht aan de slag moeten
  • scholieren die burgerschapcompetenties gaan ontwikkelen
  • maatschappelijke stagiaires
  • mensen die hun cv willen (aan)vullen
  • mensen die actief moeten worden in het kader van een regeling