Inschrijven

Actief in je buurt

Vrijwilligerswerk in jouw buurt

Vrijwilligerswerk doen kan ook in je eigen buurt! Dicht bij huis en samen met je buurtgenoten, die zich samen met jou inzetten voor de omgeving. Gezellig, interessant en nuttig dus!

Kijk in de vacaturebank naar de mogelijkheden binnen jouw stadsdeel.

Eigen initiatief starten

Stel, je wilt graag iets leuks organiseren in je wijk, of je baalt van het zwerfafval in je buurt. Je wilt er graag iets aan doen en hebt hier ook al wel een idee over.  Maar waar begin je? Wie wil je erbij betrekken en hoe doe ik dat? Kun je subsidie aanvragen? Wat zijn dan je mogelijkheden?
 
Je kunt het initiatief zelfstandig starten, samen met mensen uit je buurt.
Tip: wil je weten hoe je mensen uit de buurt kunt betrekken, kijk dan eens naar de animatie 'een burgerinitiatief voor iedereen: zo doe je dat!

Zoek je hulp? Loop eens binnen bij een Buurtinfowinkel bij jou in de buurt. Zij hebben ervaring met het opstarten van initiatieven en kunnen je helpen met het uitwerken van je plannen. Soms kunnen ze je ook financieel helpen.
 
De gemeente Eindhoven kan je initiatief mogelijk subsidiëren. Ga voor meer informatie naar de site van de gemeente.
 
Heb je vrijwilligers nodig om het initiatief mee uit te voeren? Meld je hier aan als organisatie en plaats een vacature.
 

Wehelpen. Omdat helpen toch vanzelfsprekend is

www.wehelpen.nl

Wil jij iemand in je buurt helpen met klusjes of boodschappen doen, of iemand helpen met de administratie of vervoer aanbieden? Meld je dan aan op Wehelpen.nl.  Dit landelijk initiatief brengt vraag naar en aanbod van hulp bij elkaar. Geef zelf aan welke hulp je wilt aanbieden en wanneer. Zo draag je bij aan een samenleving waarin elkaar helpen vanzelfsprekend is.

Wat je ervoor terugkrijgt? Heel veel waardering en voldoening! Ga naar www.wehelpen.nl en bied je hulp aan!

Vragen over WeHelpen of het aanmelden op wehelpen.nl? Neem contact op met Vrijwilligerspunt.