Inschrijven

Werktuin040

Tijd voor jezelf

Voor werkende of studerende ouders met kinderen onder de vier is het puzzelen om zorg en werk te combineren. Moet je kind naar de opvang zodat je iets voor jezelf kunt doen? Anja Wasser wilde niet  kiezen tussen haarzelf en haar kinderen. Ze bedacht Werktuin 040: hier kunnen ouders werken, terwijl de kinderen samen spelen.

Anja: “Toen mijn oudste dochter anderhalf was, wilde ik voor mezelf beginnen en meer volwassenen ontmoeten. Ik had nog geen concreet plan en vond de kinderopvang financiëel te risicovol. Met hulp van Janneke Lopata, wijkwerker van Lumens zette ik een initiatief op waarbij ouders kunnen werken terwijl de kinderen elkaar bezighouden. Je bent in de buurt als er wat is, maar hebt toch tijd voor jezelf. Janneke vond een ruimte en ik begon met twee ochtenden per week. De ouders zijn altijd aanwezig en blijven verantwoordelijk voor hun kind. Ze geven zelf eten en verschonen luiers.

Ik wilde werk en gezin op een praktische én inspirerende manier combineren

Saamhorigheidsgevoel

Ondertussen is het heel fijn volwassenen te ontmoeten. Je kunt elkaar ondersteunen, zowel zakelijk als privé. Vooraf overleggen we wie wanneer komt. Om beurten staan de ouders op de groep, samen met vrijwilligers. Er is wifi en drinken. De kosten: e 5,- per ochtend voor één kind, e 7,50 voor twee.”

“Ik wilde werk en gezin op een praktische én inspirerende manier combineren. Als je met zes volwassenen in een flow aan het werken en sparren bent en het speelgedeelte draait ook lekker, voel ik een bijzondere saamhorigheid. Zo moet het zijn: dicht bij elkaar en toch je eigen plek hebben.”

Vrijwilligers gezocht!

Werktuin040 zoekt extra vrijwilligers, zodat we vijf dagen per week open kunnen. Geïnteresseerd? Bel 06-42152968 of mail naar info@werktuin040.nl

Ouders die de sfeer willen proeven zijn maandag- en donderdagochtend van harte welkom! Locatie: Edisonstraat 65, Eindhoven. - www.werktuin040.nl.