Inschrijven

Vinden en Binden

Uitgangspunten bij werving

Werf zo gericht mogelijk. Zoek mensen voor afgebakende taken, de kans dat je iemand vindt voor een tijdelijk project is groter dan voor een vaste functie. Heb oog voor de motieven van de vrijwilliger. Vrijwilligers willen ook persoonlijke winst uit hun inzet halen, hun eigen waarden terugzien in de organisatie. Sta open voor nieuwe mensen en nieuwe ideeën.

Aan de slag? Lees hier de 10 praktische tips

Vrijwilligers behouden

Je hebt vrijwilligers gevonden. Nu is het belangrijk om ze te behouden. 

Het is belangrijk om een goed vrijwilligersbeleid te hebben. Daarin beschrijf je bijvoorbeeld hoe je zorgt voor een goede introductie in de organisatie, wie de contactpersoon is, hoe je inspraak regelt, hoe je afspraken maakt, hoe je zorgt voor waardering van vrijwilligers en hoe je zorgt dat zij zich kunnen (blijven) ontwikkelen. Hier vind je meer informatie over vrijwilligersbeleid. Wil je een van onze adviseurs spreken? Neem dan contact op met ons.

Meer informatie

Meer over vinden en binden lees je op de website van vrijwilligerswerk.

Met het e-learningprogramma 'Vrijwilligers vinden en binden' leer je op een eenvoudige en aantrekkelijke manier hoe ze de werving en begeleiding van vrijwilligers succesvol kunnen aanpakken. Je moet je wel eenmalig aanmelden.

Ook kun je interessante webinars van Movisie volgen over 'Hoe speel je in op de motivatie van vrijwilligers?', 'Hoe begeleid je vrijwilligers?' en 'Leer werken met verplichte vrijwilligers'.