Inschrijven

Stichting Straatkat

Stichting Straatkat zet zich in voor zwerfkatten in Nederland.

Stichting Straatkat, opgericht door Olga Schouten, heeft als doelstelling om op een diervriendelijke manier het aantal verwilderde huiskatten terug te brengen en zwerfkatten beheersbaar te houden. Zo wordt dierenleed en overlast voor mensen teruggebracht.

Nicky: “Wat we voornamelijk doen is vangen, castreren en terugplaatsen. Poezen kunnen drie nesten per jaar krijgen. Met zo’n 20 vrijwilligers vangen we verwilderde katten en zorgen voor dierenarts-bezoeken voor sterilisatie of castratie om de populatie in te perken. Volwassen dieren of kittens die nog gesocialiseerd kunnen worden, plaatsen we bij gastgezinnen. Voor dieren die verwilderd zijn, zoeken we boerderijen. Echte zwerfkatten plaatsen we terug waar ze gevonden zijn. In de winter voeren we ze ter plaatse bij. Veel katten worden op campings achtergelaten, het is nu topdrukte voor ons. We kunnen alle hulp gebruiken!”

Iets doen voor een ander geeft me voldoening en maakt me compleet.

Vrijwilligerswerk geeft voldoening

“Je hebt het niet voor het kiezen waar je geboren wordt. Je kan geluk of pech hebben. We delen deze aarde met de dieren en moeten er samen iets van maken. Iets doen voor een ander geeft me voldoening en maakt me compleet.”

Hulp gezocht!

Stichting Straatkat zoekt fondsen voor het chippen en behandelen van katten, aanschaf van voedsel en materialen zoals diervriendelijke vangkooien. Help je mee? Doneer op dit rekeningnummer: NL20 RABO 0354 6933 87 t.n.v. Stichting Straatkat. De stichting zoekt dringend een garagebox of andere opslagruimte en opvangadressen voor kittens. Online overzicht katten: www.stichtingstraatkat.nl  facebook.com/StichtingStraatkat

Stichting Straatkat zoekt altijd vrijwil­ligers. Heb je interesse? Mail naar: stichtingstraatkat@gmail.com.