Inschrijven

NLdoet 2018

Vrijwilliger voor een dag tijdens NL Doet in Eindhoven

STICHTING JONG NEDERLAND RAPENLAND

De ontwikkeling van de kinderen meemaken en saamhorigheid in de wijk creëren. Dat is waar het om gaat. Het enthousiasme van adviseur Peter van de Klundert werkt aanstekelijk. Vol passie vertelt hij over de activiteiten die bij de organisatie Jong Nederland Rapenland worden gedaan.  wat uiteenloopt van sport en spel tot creativiteit en het buitenleven ontdekken.

Lees verder

Fotocompilatie

HIGH TEA IN WIJKCENTRUM DE DOMMEL

Bij het parkeren van onze fiets horen we het koor al zingen waarbij alle aanwezigen uit volle borst meezingen. Natasja is een van de enthousiaste vrijwilligers die ons welkom heet. Via NL Doet heeft zij zich als vrijwilligster aangemeld om de high tea te verzorgen. Natasja vertelt ons dat haar motivatie om mee te doen vooral ligt in verschillende groepen met elkaar te verbinden en helpen vindt ze fijn.

Lees verder.

Klussen bij BDO Peppelrode - Stadstuin de Bergen - Blokhut Iriswijk

Bloemenwoud Woensel west

Aan de Groenewoudseweg zijn een aantal vrijwilligers volop bezig met het zomerklaar maken van hun bewonerstuin. Toos Nijssen en Kim Langer zijn de eerste die ons trots te woord staan over hun project. In dit tuintje kunnen buurtgenoten én passanten vertoeven, ontspannen en wandelen, onder het genot van zelf meegebrachte hapjes en drankjes.

Lees verder

MEDEWERKERS ASML DOEN VRIJWILLIGERSWERK BIJ ARCHIPEL-EKELHOF

Eindhoven Atletiek

Bij de Eindhovense atletiekvereniging zijn ze hard aan het werk. Er wordt geruimd, er worden nieuwe speakers langs de baan gemonteerd en er wordt flink gepoetst. De vereniging draait op een vaste groep vrijwilligers. Het is een hechte club, voor veel van hen is het een tweede thuis. ‘Waar staat jouw bed?’ wordt er thuis bij Jan Voets wel eens gegrapt.

Lees verder

Medewerkers VB&T klussen in wijkcentrum 't Slot

Scouting Stratum

De gezelligheid straalt ervan af bij de begeleiders Juli-Anne en Tessa. Zij zijn als kind begonnen bij de scouting, ooit bij de Bevers, maar nu geven zij zelf leiding aan de groep verkenners.

Lees verder

Speelgoed voor ieder kind

Bij Stichting Speelcadeau aan de Bloemfonteinstraat in Tongelre zijn ze dit weekend flink aan het schilderen tijdens NL Doet. Vandaag zijn twee vrijwilligers van het logistieke bedrijf CEVA niet op hun normale werk, maar zijn ze de achterkanten van de kasten aan het schilderen. Speelcadeau kan zo het speelgoed op een mooie manier presenteren aan hun klanten.

Lees verder

Tipo Tango Eindhoven

Lego voor Nepal

Iedereen die in zijn of haar leven met LEGO is bezig geweest, weet hoe leuk het is om er iets van te creëren. Of je nu een handleiding volgt of lekker zelf aan de slag gaat. Nu hebben wij de luxe dat wij hier mee kunnen spelen en ervan kunnen leren, maar in Nepal is dit niet zo. Daarom brengen de jonge teamleden van het Casimir Techteam het naar hen toe.

Lees meer

Handen uit de mouwen voor het PreHistorisch dorp in Eindhoven

Nieuw en oud ontmoeten elkaar - Vitalis Berckelhof

NL Doet betekent voor veel bewoners van verzorgingshuizen dat ze in de watten worden gelegd. Zo ook bij Vitalis Berckelhof. Dit jaar is hier een leuke activiteit voor de bewoners georganiseerd door bewoner Martin van de Wiel en kunstenaar Evert de Kock. Het pop-up persbureau is er een kijkje gaan nemen.

Lees verder

Speelpark De Splinter

Oude tijden herleven bij Vitalis Theresia

Bij Vitalis Theresia hebben ze dit jaar uitgepakt tijdens NL Doet. Oude tijden herleven voor de bewoners met muziek van vroeger tijdens deze  gezellige dansmiddag. Bij binnenkomst klinkt de muziek al door de zaal. De bewoners zijn in hun nopjes. Er wordt flink gedanst op de Hollandse muziek.

Lees verder

Plogging

Stichting Groendomein Wasven boerderij

Stichting groendomein Wasven boerderij doet als opdrachtgever al
11 jaar mee met NL-doet.
Ook dit jaar waren er weer veel mensen actief zoals Kees, Gerard, Mathijs en Ladies’Circle de Kempen


Lees meer

Tennisvereniging Volley

Bij tennisvereniging Volley zijn vandaag 28 vrijwilligers bezig om de club weer klaar te maken voor het nieuwe tennis seizoen.
Er heerst een gezellige sfeer terwijl de stoelen worden schoongemaakt, ramen gezeemd worden, de tennisbanen gerepareerd worden en er mannen op het dak van het clubhuis aan het klussen zijn.

Lees verder