Inschrijven

Financiën regelen

Subsidies

De gemeente subsidieert verschillende initiatieven van Eindhovenaren en organisaties. Onderstaande link geeft een overzicht van gemeentelijke subsidies. Bij elk onderwerp staat hoe en wanneer je subsidie kunt aanvragen.  
Overzicht gemeentelijke subsidies.

Een van de documenten betreft de Subsidiegids 2018. Dit is een handleiding voor het aanvragen van subsidies bij het Sociaal domein en het Ruimtelijk domein van de gemeente Eindhoven. Het is geen bundeling van alle regelingen waar u een beroep op kunt doen indien u subsidie bij de gemeente wilt aanvragen, maar vooral een gebruiksaanwijzing met uitleg over alle bijzonderheden die voor 2018 van toepassing zijn. Van de regelingen zelf wordt vermeld waar ze geraadpleegd kunnen worden.

Fondsen

Een van de manieren om een project te kunnen financieren is het aanschrijven van fondsen. Nederland kent een groot aantal fondsen die diverse projecten ondersteunen door middel van geld, goederen, diensten of menskracht. Voor je een fonds gaat aanvragen is het goed je te verdiepen in de doelen en missie van een fonds.
Eindhoven Doet heeft een abonnement op Fondsenwervingonline, een hulpmiddel om te zoeken naar welke fondsen passen bij de plannen van de organisatie. Heb je vragen over fondsenwerving? Stuur dan een e-mail of neem contact op via 040-2193399.

Meer weten over hoe je een fonds aan kunt vragen? Lees hier over het schrijven van een fondsaanvraag. Kijk ook eens naar deze e-learning van het VSB fonds

Crowdfunding

De (structurele) subsidies die de gemeente geeft aan lokale vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke projecten neemt af. Een opkomend fenomeen als crowdfunding wordt daarentegen steeds belangrijker bij het van de grond krijgen van initiatieven. Hoe pak je crowdfunding succesvol aan? Lees hier meer over op de site van Vrijwilligerswerk.nl