Inschrijven

Veelgestelde Vragen van Vrijwilligers

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Hoe vraag ik een passe-partout aan?

Als vrijwilliger krijg je van de gemeente Eindhoven korting op een passe-partout voor zwembad. Heb je een account op Eindhoven Doet, dan kun je een voucher komen ophalen. Nog geen account, maak dit aan (rechtsboven op de website), daarna kun je tijdens onze openingstijden langskomen voor een voucher. Je vindt het kantoor van Eindhoven Doet op de Beemdstraat 29 te Eindhoven.

Hoe presenteer ik mezelf aantrekkelijk als vrijwilliger?

Als je bent ingelogd kun je zelf jouw profiel helemaal invullen. Hoe completer, hoe interessanter jij bent voor de organisatie die jou zoekt! Wij adviseren je daarnaast zelf op zoek te gaan naar passende vacatures. Je kunt met verschillende zoekfilters je eigen selecties maken. Vind je geen passende vacature?

Ga dan eens langs voor persoonlijk advies bij Eindhoven Doet of een inlooppunt bij jou in de buurt. Misschien vind je een bepaalde organisatie bij jou in de buurt interessant? Je kunt dan ook de naam van de organisatie intypen in het zoekveld, dan krijg je alle vrijwilligersvacatures direct te zien. Of je belt gewoon zelf met de organisatie en bied je aan als vrijwilliger.

Ik heb gereageerd op een vacature, maar ik hoor niks.

De organisatie is verantwoordelijk voor het contact met (potentiële) vrijwilligers. Je kunt zelf ook contact opnemen met de organisatie. De contactgegevens vind je in de bevestigingsmail of bij de vacaturetekst.

Hoe vind ik een leuke vrijwilligersvacature?

Zoek vrijwilligerswerk dat bij je past in onze Vacaturebank. Tip: vul eerst de online talentenscan in om te ontdekken welk type vrijwilliger je bent en welke vacatures binnen het aanbod van Eindhoven Doet interessant zijn voor jou.

Ik heb een leuke vacature gezien. Hoe kom ik in contact met de organisatie?

Als je bent ingelogd kun je direct op de vacature reageren door op de knop Solliciteren te klikken. De organisatie krijgt dan een bericht dat je interesse hebt en zal contact met je opnemen. Neem je liever zelf contact op dan kun je gebruik maken van de contactgegevens die onder aan de vacature vermeld staan.

Wat is een jobalert?

Wanneer je een jobalert aanmaakt ontvang je een email als er nieuwe vacatures zijn die jij mogelijk interessant vind op basis van jouw ingevulde voorkeuren

Hoe meld ik me aan/af op de kandidatenbank?

Bij het aanmaken van een account, kun je aangeven of je in de kandidatenbank opgenomen wilt worden. Wil je dit op een later tijdstip wijzigen kun je dit na inloggen in je je account doen.

Wat houdt de kandidatenbank in?

Organisaties kunnen  actief op zoek gaan naar vrijwilligers in de Kandidatenbank. Via een selectie kunnen zij op zoek naar de vrijwilliger die bij hen past.

Wanneer ben je een Eindhovense vrijwilliger of actieve burger?

Woon je in Eindhoven en doe je vrijwilligerswerk iof ben je op een andere manier actief in het mooier maken van de stad Eindhoven op vrijwillige basis? Dan ben je een Eindhovense vrijwilliger. Woon je zelf niet in Eindhoven, maar doe je wel vrijwilligerswerk in Eindhoven, dan ben je ook een Eindhovense vrijwilliger!
Alle Eindhovense vrijwilligers kunnen zich inschrijven via www.eindhovendoet.nl en gebruik maken van de daarbij behorende voordelen. Let op: om gebruik te kunnen maken van de korting op een passe-partout, moet je de stadspas van Eindhoven kunnen overleggen. Vrijwilligers die niet in Eindhoven wonen, kunnen online op de site van de gemeente Eindhoven een pas aanvragen. Hier zijn wel kosten aan verbonden.
Ook mantelzorgers die zorgen voor iemand die in Eindhoven woont, kunnen zich inschrijven via Eindhoven Doet..

Wat zijn de regels rondom onkostenvergoeding voor vrijwilligers?

De regels rondom onkostenvergoeding vind je hier.