Inschrijven

Eindhoven Doet mee aan NLdoet

Vrijwilligerswerk is leuk en leerzaam, je doet het niet alleen voor de ander, maar ook voor jezelf.

Dat zeggen we niet alleen bij Eindhoven Doet, dat vinden we ook echt! Dus, zijn we op 16 maart gaan helpen bij Centrum voor Musical. We kozen deze klus omdat in ons team veel creatieve mensen zitten en we deze organisatie nog niet kenden.

Met goeie zin stonden we om 10 uur klaar bij het Augustinianum, samen met een aantal andere NLdoet vrijwilligers en de vaste vrijwilligers van de organisatie. Op het programma stond het bedenken van toffe PR acties, flyers en posters verspreiden door de stad, klussen voor het decor en kostuums ontwerpen voor de voorstelling Aladdin. Ieder zijn talent, ieder zijn klus.

Hilly en Carla gingen meteen op pad met stapels posters en flyers. Deze dames hebben een groot netwerk en kregen het dus voor elkaar om de musicals op veel plekken zichtbaar te maken. Hilly: “Jammer dat we niet meer tijd hadden. Zoveel vriendelijke mensen zie openstaan om PR te maken voor een andere organisatie. We kregen bijna overal koffie aangeboden. Soms wilde een organisatie geen poster van een musical ophangen, het magische woord bleek: kindermusical”.

Marjo en Diana hielpen met leuke PR acties te bedenken. Diana: “Marjo bleek een echte toneelgoeroe, ze wist zoveel Eindhovense organisaties op te noemen waar Centrum voor Musical mee samen zou kunnen werken en die ze voor hun show uit konden nodigen. Leuk om deze kant van Marjo te leren kennen en haar enthousiasme voor het toneel te zien”.

Anita hielp bij het kostuumontwerp en was niet meer weg te krijgen daar! Terwijl de andere collega’s van Eindhoven Doet naar huis gingen om hun weekend verder te vieren, bleef zij doorgaan. En ook in het vervolg blijft ze deze organisatie helpen. Zo zie je maar waar een leuke NLdoet dag toe kan leiden!

Anita: “Onze inzet tijdens NLdoet heeft de vaste vrijwilligers een boost gegeven!

Centrum voor Musical was super dankbaar voor onze hulp, heerlijk om dat te horen. Je komt toch om een verschil te maken en als je hoort dat je precies dàt hebt kunnen doen, is dat een fijne afsluiting. Dachten we, maar we mochten ook nog kijken naar de acteurs, de kinderen voerden speciaal voor ons een lied uit de musical op! Wat een talent! Marjo: “Ik kreeg kippenvel van dat jonge talent en het enthousiasme. Ze durven maar! Ga deze voorstelling zien!”.

 

We kijken terug op een dag met mooie ontmoetingen, de energie van gedreven vrijwilligers en kinderen en een kijkje in de keuken van Centrum voor Musical. Een top NLdoet dag!

Heb jij ook zin om je aan te sluiten bij deze organisatie? Je kunt ze helpen met decorbouw, kostuumontwerp en kostuums maken:
Kleed de sterren van de musical
Ontwerp de prachtigste kostuums