Over ons

Eindhoven Doet is het expertisecentrum vrijwillige inzet voor organisaties. 

We ondersteunen organisaties die werken met vrijwilligers met informatie en advies, workshops en trainingen en andere diensten. De grootste vraag van organisaties is ‘vrijwilligers’, dus zetten we ook in op het inspireren van zoveel mogelijk Eindhovenaren om zich vrijwillig in te zetten. We faciliteren organisaties in het vinden van vrijwilligers door het hosten van een vacaturebank en vrijwilligersapp.

De missie van Eindhoven Doet is het versterken van de vrijwillige inzet in Eindhoven. Want vrijwillige inzet zorgt voor een fijne stad met een sterke sociale basis.

Dit doen we door organisaties die werken met vrijwilligers te adviseren, informeren en ondersteunen. We geven trainingen en workshops over relevante thema’s rondom vrijwillige inzet aan organisaties. De wereld van vrijwilligerswerk is dynamisch, dus Eindhoven Doet ook. We helpen organisaties om met de laatste trends en ontwikkelingen aantrekkelijker te worden voor potentiële vrijwilligers. Met onze organisatiescan krijgen besturen een heldere momentopname van hoe zij ervoor staan, wat hun verbeterpunten zijn en hoe zij die aan kunnen pakken. Wij organiseren regelmatig inspiratiesessies, daar leren organisaties van elkaar, inspireren zij en helpen elkaar verder.

De grootste vraag van organisaties, is de vraag naar meer vrijwilligers. Daarom inspireren we zoveel mogelijk Eindhovenaren om zich vrijwillig in te zetten. In onze vacaturebank en vrijwilligersapp kan iedereen een toffe vrijwilligersplek vinden die past bij hun talenten, mogelijkheden, passies en agenda. 

Eindhoven Doet vertaalt maatschappelijke trends op een praktische manier voor vrijwillige inzet in de stad. Zo is de app Jijdoet040 ontstaan, potentiële vrijwilligers ervaren gemak in het vinden van een vrijwilligersklus die precies bij hen past, bij wat zij willen, wat zij kunnen en passend in hun agenda. Met eenmalige en projectmatige klussen (flexibele vrijwillige inzet) bereiken organisaties nieuwe gezichten in hun vrijwilligersbestand.

Ons team bestaat uit 6 betaalde medewerkers en 14 vrijwilligers. Eindhoven Doet is onderdeel van Lumens.

Ondersteuning nodig? Bekijk hier onze diensten.