Onze diensten op een rijtje

De missie van Eindhoven Doet is het versterken van de vrijwillige inzet in Eindhoven. Want vrijwillige inzet zorgt voor een fijne stad met een sterke sociale basis. Hoe doen we dat? Onze diensten op een rijtje.

Informatie en advies voor vrijwilligersorganisaties

Elke vraag met betrekking tot het werken met vrijwilligers is welkom bij Eindhoven Doet. Ons team van adviseurs vrijwillige inzet helpt je graag en denkt met je mee. Hoe vinden we geschikte vrijwilligers? Moeten we een vrijwilligersvergoeding bieden? Hoe kunnen we aansluiten op iemands veranderende motivatie? Mag je iemand afwijzen voor een vrijwilligersvacature? 

Organisatiescan

Als bestuur wil je het beste voor jouw organisatie. Je wilt meebewegen met ontwikkelingen en het werk goed uitvoeren. Dan is het goed om af en toe pas op de plaats maken, stil te staan bij hoe het is en na te denken over de toekomst. Daarmee helpt de organisatiescan jou: tijdens een waarderend vraaggesprek brengen we samen met jullie de sterktes en verbeterpunten van de organisatie in beeld. De organisatiescan richt zich op de gebieden bestuur, beleid, medewerkers, financiën, PR en externe relaties, innovatie, activiteiten en projecten. Tijdens één bijeenkomst worden er in kleine groepjes (2 à 3 bestuursleden/medewerkers) 2 à 3 gebieden besproken. In 3 uur tijd is er een goed beeld van de organisatie en waar de kansen liggen, hiervan krijgt de organisatie een verslag met de belangrijkste observaties, tips en adviezen. Vervolgens kan er een vervolgplan opgesteld worden.
Twijfels? Lees de ervaringen van 2 deelnemers.

Aanmelden

Training en workshops

Als expertisecentrum vrijwillige inzet hebben we veel kennis in huis. Die kennis is ook een aanwinst voor jouw organisatie. Volg één of meer van onze trainingen om je kennis en vaardigheden op het gebied van werken met vrijwilligers bij te spijkeren. Goed werken met vrijwilligers is een goedwerkende organisatie! Hier vind je een overzicht van de geplande trainingen.

Keurmerk Goed Geregeld

Heeft jouw organisatie het goed geregeld voor vrijwilligers? Met het keurmerk Goed Geregeld laat je zien dat jouw organisatie goed voor haar vrijwilligers zorgt en is jouw organisatie aantrekkelijker voor nieuwe vrijwilligers! Het keurmerk wordt landelijk uitgegeven door het NOV. Wil je meer informatie over een goed vrijwilligersbeleid en het keurmerk Goed Geregeld? Kijk hier voor meer informatie of neem contact op met onze adviseur Diana van den Eijnden, 06 52635836.

Jijdoet040

Mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk, nemen een kijkje op de vrijwilligersapp Jijdoet040 of op de vacaturebank.
Daar moet jouw vacature dus tussen staan, zodat hij gezien wordt door jouw potentiële vrijwilliger! Vrijwilligers nemen rechtstreeks met jou contact op, zodat jullie kennis kunnen maken. Heb je voldoende vrijwilligers, zet je de vacature zelf weer offline. Vind jij dat jouw vacature extra aandacht verdient? Laat het ons weten, dan delen we hem op onze sociale mediakanalen.

Netwerk: Eindhoven Doet Special: samen naar meer vrijwillige inzet

Werkt jouw organisatie met vrijwilligers en ben jij daar (mede) verantwoordelijk voor? Wil je meer vrijwilligers, nóg beter met vrijwilligers werken, beter organiseren, nieuwe doelgroepen vrijwilligers bereiken en laten zien dat jouw organisatie dé plek is waar je vrijwilligerswerk wil doen? Mooi! Dan zit je goed bij Eindhoven Doet Special, speciaal voor mensen van Eindhovense organisaties die met vrijwilligers werken.

Er is zoveel kennis en ervaring op het gebied van werken met vrijwilligers in de stad, we hoeven het alleen nog maar met elkaar te delen. Via de Facebookgroep kan het doorlopend en online. Lekker korte lijntjes, snel antwoord op je vragen (aan de adviseurs van Eindhoven Doet, maar ook aan andere organisaties).

Het maakt niet uit of je coördinator bent van een grote organisatie of de vrijwilligers in de straat coördineert, we kunnen allemaal van elkaar leren en geïnspireerd raken door elkaars ervaringen. Je bent welkom bij Eindhoven Doet Special. Doe meteen een lidmaatschapsverzoek en je bent erbij. Alleen voor Eindhovense vrijwilligersorganisaties, dus je bent in goed gezelschap!

Inspiratiesessies

Eindhoven Doet volgt de trends en ontwikkelingen in vrijwilligersland, in de wereld, het land en Eindhoven. Jij kunt daar de vruchten van plukken voor jouw organisatie. Een paar keer per jaar diepen we met elkaar een onderwerp uit, met een inspirerende spreker en veel mogelijkheid om met andere Eindhovense organisaties uit te wisselen.

Nieuwsbrief

In onze zes-wekelijkse nieuwsbrief bespreken we trends, ontwikkelingen en wetenswaardigheden over werken met vrijwilligers in Eindhoven.

Verhalen van vrijwilligers

Vrijwilligerswerk is zo gevarieerd, net als de vrijwilligers zelf. Dat laten we graag zien. Hier vind je de verhalen van vrijwilligers die we de afgelopen jaren interviewden over hun werk.

Best practices van organisaties

Je hoeft niet alles zelf uit te vinden! Laat je inspireren door de verhalen van organisaties uit Eindhoven, leren van elkaar is toch de mooiste vorm van leren? Je vindt de verhalen hier.

Blog

Elke maand verschijnt er een blog op onze website waarin een actueel onderwerp wordt uitgediept. Altijd iets om over na te denken en leuk om te lezen. Tips om een bepaald vraagstuk aan te gaan en om even door een andere bril te kijken naar het werken met vrijwilligers. De blogs van Eindhoven Doet vind je hier.

Staat er niet bij wat je zoekt, neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee.