EHBO basisopleiding

Je leert in de basisopleiding onder andere te handelen in verschillende situaties waar mensen EHBO nodig hebben. Je leert hoe je acute bedreigende situaties inschat en hoe je snel de gewenste eerste hulp verleent. Denk hierbij aan bloedingen, reanimatie/AED, verstikking en shock. Naast deze acute noodsituaties leer je ook de boomstamrol, de stabiele zijligging en verbandleer. Zo breng jij iemand in no-time in veiligheid.

Al doende leert men, dus je werkt in de opleiding met drietallen in de wisselende rollen van coach, hulpverlener en patiënt. Je krijgt ook een praktisch cursusboek, zodat je uiteindelijk stapsgewijs klaar bent voor een theorie- en praktijkexamen. De lessen zijn zo ingericht dat praktijk en theorie direct aan elkaar gekoppeld zijn. 

Na het succesvol afronden van het theorie- en praktijkexamen ontvang je het erkende MFFA® Europe-certificaat EHV-V. De examens zijn onafhankelijk gecertificeerd (EUCITO en NIKTA).

Deze basisopleiding EHBO bieden wij in samenwerking met het Summa College.

Voor deze opleiding is geen specifieke voorkennis nodig.

Deze opleiding wordt je aangeboden door Eindhoven Doet en is kostenloos voor Eindhovense vrijwilligers.

Helaas is de training vol, je kunt inschrijven op de reservelijst we nemen contact op als er afmeldingen zijn of als we een nieuwe training plannen.

Reanimatie en AED bij volwassenen 1

Workshop wordt gegeven door:
Summa College

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten:
Dinsdag 28 november van 18.30 – 22.30 uur
Maandag 4 december van 18.30 – 22.30 uur
Donderdag 14 december van 18.30 – 22.30 uur
Dinsdag 19 december van 18.30 – 22.30 uur

Locatie:
Summa College, Willem de Rijkelaan 3, Eindhoven

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 en maximaal 12