Inschrijven

Informatie voor organisaties

Vrijwilligers vinden

Vrijwilligers vinden is voor veel organisaties een uitdaging. De motivatie om vrijwilligerswerk te kunnen en willen doen is divers. De tijd voor vrijwilligerswerk is beperkt. Mensen hebben het druk met andere dingen zoals werk, gezin en hobby's.

Hoe speel je als organisatie hier op in? Hoe organiseer je dat mensen tijd voor jou willen vrijmaken, hoe verhoog je je aantrekkingskracht, wat vinden mensen belangrijk en hoe speel je hier op in?

Eindhoven doet

  • Plaats een vacature op eindhovendoet.nl.
    Hoe? Lees de handleiding en kijk naar de vacaturetips
  • Mensen worden graag gevraagd. Ga zelf actief op zoek in de kandidatenbank van Eindhoven Doet. Mensen worden graag gevraagd.
  • Breng de vacature ook via je eigen media onder de aandacht, zoals je eigen magazine en/of website, op social media, wijkblaadjes en, indien mogelijk, de lokale pers. 
  • Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligerspunteindhoven.nl 

Vrijwilligers binden en behouden

Je hebt vrijwilligers gevonden. Nu is het belangrijk om ze te behouden. Want niets is zo vervelend als telkens iemand inwerken, die dan vervolgens weer vertrekt. Denk hierbij aan de introductie, begeleiding, training, en waardering, maar ook aan praktische zaken zoals veilingheid en verzekeringen. Op de website van Vrijwilligerspunt vind je meer informatie.

Dienstverlening Vrijwilligerspunt

Vrijwilligerspunt helpt organisaties en vrijwilligers elkaar te vinden in een goede match en we bieden kennis en praktische hulpmiddelen die organisaties kunnen gebruiken als zij met vrijwilligers werken of willen gaan werken. 

Wil je weten of Vrijwilligerspunt iets voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Tel: 040-2193399
E-mail: info@vrijwilligerspunteindhoven.nl