Inschrijven

Informatie voor bedrijven

Wat is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen?

Steeds meer ondernemers realiseren zich dat hun bedrijf niet op zichzelf staat. Hun activiteiten hebben impact op de samenleving. Wie als ondernemer verder denkt, denkt meteen: dan kan mijn bedrijf dus ook sociale impact hebben. Bijdragen aan de groei en het welzijn van die samenleving. En zo is het. Steeds meer collega's geven concreet vorm aan die gedachte met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO).
Dat blijkt ook voor henzelf en hun bedrijf positieve gevolgen te hebben. 

Maatschappelijk betrokken ondernemingen scoren hoger op klanttevredenheid en hoger op medewerkerstevredenheid. Én ze geven de stad dus een geweldige oppepper. Ze staan midden in de samenleving. Ook iets voor julie?
MBO brengt het bedrijfsleven en de Eindhovense samenleving bij elkaar. Als bedrijf neem je deel aan maatschappelijke initiatieven, gericht op het leefbaar maken en houden van de stad, een buurt of een instelling. Dat kan op diverse manieren.
Je kunt bijvoorbeeld je expertise beschikbaar stellen via de vrijwilligersacademie, met alle medewerkers een maatschappelijke 'klus' uitvoeren, materieel delen. Of specifieke groepen uit de samenleving als medewerkers werven.

Erkennen, waarderen en versterken van vrijwillige inzet.

Vrijwillige inzet verdient erkenning, versterking en waardering! Je kunt hier een bijdrage aan leveren in de vorm van kennis, workshops, ruimten, materialen en acties. 

Vrienden van Eindhoven Doet

Eindhoven is een zorgzame stad, waarin duizenden vrijwilligers en mantelzorgers zich belangeloos inzetten. Voor elkaar, voor hun club, voor de wijk waarin ze wonen. Gewoon, omdat ze dat belangrijk of vanzelfsprekend vinden. Vrijwilligers en mantelzorgers houden de samenleving bijeen en verdienen daarmee waardering. Eindhoven kent een aantal voorzieningen die uiting geven aan de erkenning, waardering en versterking van vrijwilligers en mantelzorgers.

Waarderingsactie
Vrijwilligerspunt en Steunpunt Mantelzorg Verlicht organiseren met hulp van vele maatschappelijk betrokken Eindhovense ondernemers, organisaties en de gemeente de actie 'Eindhoven Waardeert'. Met deze actie waardeert de stad alle vrijwilligers en mantelzorgers in Eindhoven. Zij kunnen dan gebruikmaken van een divers aanbod aan kortingen, acties en aanbiedingen. Het gaat om producten, sport- en recreatieve activiteiten, workshops en deskundigheidsbevordering.

Vrijwilligersacademie
De Vrijwilligersacademie is een platform dat deskundigheidsbevordering aanbiedt voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Eindhoven. Vrijwilligers en mantelzorgers kunnen zich inschrijven voor diverse workshops. Vrijwilligerspunt organiseert deze in samenwerking met Eindhovense vrijwilligersorganisaties, het bedrijfsleven en de Rotary Eindhoven-Welschap. Zij delen graag hun kennis met de Eindhovense vrijwilligers en bieden workshops en locaties aan met gesloten beurzen, zodat deelname voor vrijwilligers gratis is.

Vrienden van Eindhoven Doet
Diverse Maatschappelijk betrokken ondernemers en organisaties in (regio) Eindhoven helpen deze voorzieningen voor de vrijwilligers te realiseren en in stand te houden en leveren daarmee een bijdrage aan de erkenning, waardering en versterking van vrijwillige inzet. Zij zijn lid van de Vrienden van Eindhoven Doet. Een bijdrage leveren kan in de vorm van kennis, workshops, materialen en acties.

Wilt u op uw manier een bijdrage leveren aan de erkenning, waardering en versterking van vrijwillige inzet in Eindhoven? Neem dan contact op via telefoonnummer (040) 219 33 99, of stuur een mail naar info@vrijwilligerspunteindhoven.nl.

Samen met uw medewerkers een 'klus' doen

Je kunt - samen met de medewerkers - éénmalig of vaker een 'klus' doen. Denk aan het opknappen van een buurthuis, een dagje uit met ouderen, een natuurgebied schoonmaken, lesgeven op een school of een groep kansarme jongeren coachen. Ook kunnen je expertise inzetten door een bestuur te begeleiden, de oprichting van een stichting juridisch in orde te maken of de administratie van een vereniging te verzorgen. Ook de inzet van bedrijfsmiddelen is mogelijk, zoals de reproafdeling, het wagenpark of gereedschap voor een opknapklus.

Meer weten? Neem contact op met: