Inschrijven

Informatie voor bedrijven

Wat is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen?

Steeds meer ondernemers realiseren zich dat hun bedrijf niet op zichzelf staat. Hun activiteiten hebben impact op de samenleving. Wie als ondernemer verder denkt, denkt meteen: dan kan mijn bedrijf dus ook sociale impact hebben. Bijdragen aan de groei en het welzijn van die samenleving. En zo is het. Steeds meer collega's geven concreet vorm aan die gedachte met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO).
Dat blijkt ook voor henzelf en hun bedrijf positieve gevolgen te hebben.

Maatschappelijk betrokken ondernemingen scoren hoger op klanttevredenheid en hoger op medewerkerstevredenheid. Én ze geven de stad dus een geweldige oppepper. Ze staan midden in de samenleving. Ook iets voor julie?
MBO brengt het bedrijfsleven en de Eindhovense samenleving bij elkaar. Als bedrijf neem je deel aan maatschappelijke initiatieven, gericht op het leefbaar maken en houden van de stad, een buurt of een instelling. Dat kan op diverse manieren.
Je kunt bijvoorbeeld je expertise beschikbaar stellen via de vrijwilligersacademie, met alle medewerkers een maatschappelijke 'klus' uitvoeren, materieel delen. Of specifieke groepen uit de samenleving als medewerkers werven.

Vrienden van Eindhoven Doet

Eindhoven is een zorgzame stad, waarin duizenden vrijwilligers en mantelzorgers zich belangeloos inzetten. Voor elkaar, voor hun club, voor de wijk waarin ze wonen. Gewoon, omdat ze dat belangrijk of vanzelfsprekend vinden. Vrijwilligers en mantelzorgers houden de samenleving bijeen en verdienen daarmee waardering. Eindhoven kent een aantal voorzieningen die uiting geven aan de erkenning, waardering en versterking van vrijwilligers en mantelzorgers. Voorzieningen die mede mogelijk worden gemaakt door diverse Maatschappelijk betrokken ondernemers en organisaties. Zij zijn lid van de Vrienden van Eindhoven Doet.

Samen met je medewerkers een 'klus' doen

Je kunt - samen met de medewerkers - éénmalig of vaker een 'klus' doen. Denk aan het opknappen van een buurthuis, een dagje uit met ouderen, een natuurgebied schoonmaken, lesgeven op een school of een groep kansarme jongeren coachen. Ook kunnen je expertise inzetten door een bestuur te begeleiden, de oprichting van een stichting juridisch in orde te maken of de administratie van een vereniging te verzorgen. Ook de inzet van bedrijfsmiddelen is mogelijk, zoals de reproafdeling, het wagenpark of gereedschap voor een opknapklus.

Meer weten? Neem contact op met: