Inschrijven

Inspiratie dag Oranjefonds

Inspirerende tips die wij van Eindhoven Doet meenamen van de inspiratie dag van het OranjeFonds op 4 juni.

Om te beginnen is het altijd super inspirerend om mensen van vrijwilligersorganisaties uit het hele land te ontmoeten! Mensen die het voor elkaar krijgen om dorpen op de been te krijgen voor hun gemeenschapshuis, die jongeren aan hun organisatie weten te koppelen binnen de maatschappelijke diensttijd en een jongere die penningmeester was bij 2 organisaties (ze bestaan!). Leuke gesprekken, herkenning en inspiratie.

De dag werd geopend door Juul Martin van de School voor Wereldverbeteraars. Hij vertelde hoe “Het kan lukken”. Het begint met het maken van ruimte, voor jezelf, voor de ander, voor de vorm en ruimte om je heen.

Joost van Alkemade, directeur van de koepelorganisatie voor vrijwilligerswerk, het NOV, gaf een lezing over de ontwikkelingen in vrijwilligerswerk. Zo blijkt dat het aantal mensen dat vrijwilligerswerk doet al decennia lang hetzelfde is, alleen hebben we nu massaal minder tijd beschikbaar. Ook doen evenveel mannen als vrouwen vrijwilligerswerk, zij het in verschillende sectoren.

Wil je meer weten over één van deze onderwerpen? Check de websites: www.schoolvoorwereldverbeteraars.nl en www.nov.nl.