Inschrijven

Geen kortingsacties meer van Eindhoven Waardeert

Nieuwe vormen van waardering voor vrijwilligers

Als vrijwilliger kon je via Eindhoven Waardeert gebruik maken van allerlei kortingsacties. Per 1 januari eindigt deze vorm van waardering. Uit onderzoek dat Vrijwilligerspunt in september onder honderden vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties heeft gehouden, blijkt dat vrijwilligers de waardering van de organisatie of mensen waarvoor ze werken, veel belangrijker vinden. Eindhoven Doet gaat zich daarom inspannen om waardering op te nemen in het vrijwilligersbeleid van organisaties. Daarnaast bieden we vrijwilligers waardering aan in de vorm van leerzame workshops en persoonlijke coaching. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dit een nadrukkelijke behoefte van veel vrijwilligers. De organisaties waar vrijwilligers aan het werk zijn, hebben hier natuurlijk ook weer voordeel van. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Nieuwe koers
Het stoppen met kortingsacties heeft ook te maken met de nieuwe weg die Vrijwilligerspunt inslaat. Per 1 januari gaan we verder als Eindhoven Doet. Onze brede dienstverlening verandert in een compacte aanpak met een duidelijke focus. Om de sociale basis in Eindhoven te versterken, zijn meer mensen nodig die zich blijvend willen inzetten voor de stad en haar inwoners. Tegelijkertijd moet iedereen mee kunnen doen, ook mensen die wat ondersteuning nodig hebben. Samen met andere partijen in de stad gaan we ons inzetten om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen en voor iedereen een plek te vinden waar passie en talenten maximaal tot bloei komen. 

Passe-partout voor zwembad en schaatsbaan blijft
De meest populaire kortingsactie was het gratis passe-partout voor zwembad en schaatsbaan. Dit passe-partout blijft bestaan! Eindhoven Doet geeft deze in opdracht van de gemeente Eindhoven aan alle vrijwilligers die een account hebben op deze website. Lees hier hoe je dit passe-partout aanvraagt.

Account, credits en kortingspas
Een account op Eindhoven Doet is nodig om vrijwilligerswerk te vinden dat bij je past. Daarnaast heb je een account nodig om je in te schrijven voor gratis workshops en trainingen.
Als je al langer staat ingeschreven bij Eindhoven Doet, weet je dat je elk jaar credits krijgt voor speciale kortingsacties. Door het wegvallen van de acties, komen de credits ook te vervallen. Er zijn immers geen acties meer waarvoor je deze credits nodig hebt. Ook voor worskhops en trainingen zijn geen credits nodig.
De kortingspas die je bij registratie op Eindhoven Doet ontving, vervalt eveneens. Ook voor het zwem en schaatspasse-partout heb je deze niet langer meer nodig. Als je nog een kortingspas hebt liggen, kun je deze weggooien.