Vrijwilligerswerk en de avondklok

Het ingaan van de avondklok op 23 januari betekent dat mensen vrijwilligerswerk overdag moeten uitvoeren. Vanuit huis met telefoon of computer kan natuurlijk ook. Weer wordt er een beroep gedaan op onze creativiteit om te zorgen dat vrijwilligers zich toch in kunnen blijven zetten bij alle organisaties.

25-01-2021

Is er sprake van noodzakelijke hulp aan mens of dier? Dan mag een vrijwilliger net als ieder ander wel naar buiten. Wél met een eigen verklaring avondklok

Meer informatie vind je hier:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/avondklok/voor-werk-buiten-tijdens-avondklok-werkgeversverklaring

In meerdere sectoren en op meerdere terreinen vervullen vrijwilligers urgente en noodzakelijke functies ook in de avond en nacht. Denk daarbij aan vrijwilligers in het reddingswezen, bij de politie, de terminale zorg, natuur surveillance, dierenwelzijn. 

Op de site van de Rijksoverheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/avondklok/wanneer-wel-en-niet-buiten-tijdens-avondklok is nu het woord 'zorgvrijwilliger' toegevoegd: 'U hebt geen apart bewijs (werkgeversverklaring) nodig dat u mantelzorger of zorgvrijwilliger bent. De reden dat u buiten mag zijn, heeft te maken met het feit dat de hulp of zorg niet uitgesteld kan worden. En daarvoor heeft u dus het juiste vakje aangekruist op uw Eigen verklaring. 

Wil je graag met één van onze adviseurs sparren over wat dit voor jouw organisatie betekent en welke creatieve en alternatieve oplossingen we kunnen bedenken? Aarzel niet en neem contact met ons op.

time-2801595_640