Krachten bundelen voor Oekraïense vluchteling

Vanaf het begin van de oorlog zien we heel veel Eindhovenaren klaar staan om hulp en ondersteuning te bieden aan de vluchtelingen die vanuit Oekraïne naar Eindhoven komen. 

14-04-2022

Particulieren die hun huis willen delen met vluchtelingen, inzamelingsacties die georganiseerd worden en de vele vrijwilligers die willen helpen in bijvoorbeeld de opvanglocaties.

Samen met de verbinders en generalisten van WIJEindhoven hebben wij de krachten gebundeld om de vrijwillige energie die nu loskomt niet verloren te laten gaan en vraag en aanbod snel te matchen. WIJeindhoven zoekt met iedereen die zich spontaan bij de gemeente heeft aangemeld om iets te doen voor Oekraïense vluchtelingen een plek waar hun hulp gewenst is. Eindhoven Doet maakt op Jijdoet040 app zichtbaar welke organisaties hulp kunnen gebruiken, zodat iedere Eindhovenaar die een steentje wil bijdrage een betekenisvolle vacature kan vinden.

Op onze website vind je een overzicht met diverse initiatieven en tips.

De gemeente heeft een speciaal e-mailadres en telefoonnummer geopend voor alle mededelingen en vragen rond opvanglocaties en particuliere hulpacties