Nieuws

Iedere zes weken houden we jou zo goed mogelijk op de hoogte van het laatste nieuws rondom Eindhoven Doet, vrijwilligerswerk, workshops, events en meer. Lees de actuele nieuwsbrief hier!

Vrijwilligers in beeld

Waarom is vrijwilligerswerk belangrijk? En wat levert het je op? 4 vrijwilligers vertellen over hun vrijwilligerswerk. Bekijk hier de verhalen van:

  • Voetbaltrainer Jeremy
  • Jeannique bij Oma's Soep
  • Paul en Julie in het Prehistorisch Dorp
  • Troep Trooper Gina

Workshops voor vrijwilligers in Eindhoven

Als blijk van waardering, ondersteuning en stimulering van vrijwilligers in Eindhoven organiseren we in november vier inspirerende workshops (EHBO, Schminken, Communicatie en Mindfulness) voor iedereen die zich vrijwillig inzet in Eindhoven. Geef je vrijwilligers dit cadeautje en stel ze op de hoogte. 

Verenigingsbesturen van de toekomst

Grensoverschrijdend gedrag, wetgevingen als WBTR en nieuwe regelementen tegen doping en matchfixing. Het besturen van een vereniging wordt steeds complexer en vraagt om meer professionele kennis en vaardigheden.  Eindhoven Sport en RVVB organiseren op 13 oktober een inspiratieavond over hoe je jouw bestuurdersrol het beste kunt vervullen in deze tijd. Meer info

Creëer Reuring in de Buurt!

Oranjefonds geeft deze zomer extra voor buurtinitiatieven.

Zijn door corona de onderlinge contacten in jouw buurt ook verwaterd en de gezelligheid verdwenen? Kan jouw buurt een impuls gebruiken om elkaar (opnieuw) te leren kennen? Hoogste tijd dus, om elkaar op te zoeken en weer wat reuring in buurten te organiseren!

Oranjefonds ondersteunt initiatieven die de buurt weer in beweging krijgen met kennis en geld. Tussen 1 juni en 15 september kun je geld aanvragen om events in de buurt vóór de buurt te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan wijkfestivals of een theaterproductie op locatie voor en door buurtbewoners.

Meer info

Jijdoet040 voor Oekraïne

Veel Eindhovenaren willen graag iets doen voor Oekraïense vluchtelingen. Organisaties die betrokken zijn bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen zijn blij met  extra handjes. De app Jijdoet040 brengt vraag en aanbod nu nog sneller bij elkaar. 
Lees meer

Krachten bundelen voor Oekraïense vluchteling

Vanaf het begin van de oorlog zien we heel veel Eindhovenaren klaar staan om hulp en ondersteuning te bieden aan de vluchtelingen die vanuit Oekraïne naar Eindhoven komen. 
Lees meer

Inspiratiesessie Krachtig Besturen “Meer vuur in je bestuur”

Besturen van een organisatie is leuk en uitdagend. Veel besturen staan voor dezelfde uitdagingen, dus Eindhoven Doet bracht 27 bestuursleden bij elkaar op donderdagavond 24 februari. Onder leiding van Frank Hoes, expert op het gebied van leiderschap en besturen, leerden de deelnemers van elkaar en van Frank. De bezoekers komen uit alle geledingen: van welzijn tot sport, van ondersteuning van kinderen in armoede tot wijkverenigingen.
Lees meer

Passe-partout 2022

Vrijwilligers zijn goud waard voor de samenleving. De gemeente Eindhoven wil ze graag extra bedanken voor hun inzet.

Ook in 2022 kan iedereen die zich vrijwillig inzet in Eindhoven gebruik maken van het voordelig zwempasse-partout.
Lees meer

In gesprek met ....

Wat een energie, de Eindhovense vrijwilligersorganisaties hebben hun reputatie weer waargemaakt afgelopen zaterdag 2 oktober. Zij gingen in gesprek met Eindhovense politici. 3 locaties, 3 thema’s, 3 groepen politici: vele mooie gesprekken! Want: de Eindhovense politici deden niet onder qua enthousiasme!
Lees meer

Onderzoek naar de vitaliteit van de vrijwillige inzet in Eindhoven

Eens in de 2 jaar doet Eindhoven Doet onderzoek naar de vitaliteit van de vrijwillige inzet in Eindhoven en halen we de behoefte en wensen van Eindhovense organisaties op die met vrijwilligers werken. 
Lees meer

De Bibliotheek Eindhoven ontvangt Keurmerk Goed Geregeld!

Eindhoven Doet feliciteert de Bibliotheek Eindhoven met het behalen van het Keurmerk vrijwillige inzet Goed Geregeld! Dat keurmerk wordt toegekend vanuit Vereniging NOV (Nederlandse organisatie vrijwilligerswerk) en staat voor een goed vrijwilligersbeleid, waarmee de organisaties in de praktijk de zaken goed geregeld hebben voor hun vrijwilligers.
Lees meer

Eindhoven Doet Special: Samen naar meer vrijwillige inzet

Werkt jouw organisatie met vrijwilligers en ben jij daar (mede) verantwoordelijk voor? Wil je meer vrijwilligers, nóg beter met vrijwilligers werken, beter organiseren, nieuwe doelgroepen vrijwilligers bereiken en laten zien dat jouw organisatie dé plek is waar je vrijwilligerswerk wil doen? 
Lees meer

Maximale vrijwilligersvergoeding blijft 1.800 euro per jaar in 2022

De maximale vrijwilligersvergoeding werd verhoogd in 2021 maar blijft in 2022 hetzelfde: een bedrag van 1.800 euro per jaar.
Dit is te lezen in het document: regels voor vrijwilligers en vrijwilligers organisaties
Lees meer