Nieuws

De laatste wetenswaardigheden op het gebied van vrijwillige inzet lees je hier! Wil je geen informatie missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Iedere zes weken houden we jou zo goed mogelijk op de hoogte van het laatste nieuws rondom Eindhoven Doet, vrijwilligerswerk, workshops, events en meer.
Lees de actuele nieuwsbrief hier!

Goed doen was nog nooit zo makkelijk!

La Fuente had de eer om als eerste gebruiker de, nu al succesvolle app: Jijdoet040 te ervaren en daarmee raakte hij meteen verslaafd aan het doen van vrijwilligerswerk. Goed doen was nog nooit zo makkelijk, kijk maar naar die gezichten.

Staat jouw (flex)vrijwilligersvacature al op de app? Heb je nog hulp nodig? Sluit aan bij de workshop Stralen op Jijdoet040 online, op donderdag 11 maart. Of neem contact met ons op!

De onbelaste vrijwilligersvergoeding is verhoogd naar €1800,- per jaar in 2021

Vanaf 1 januari 2021 is de belastingvrije maximale vrijwilligersvergoeding €1800,- per jaar en 180,- per maand. Dit is te lezen in Belangrijkste wijzigingen belastingen 2021.
Lees meer

Vrijwilligerswerk en de avondklok

Het ingaan van de avondklok op 23 januari betekent dat mensen vrijwilligerswerk overdag moeten uitvoeren. Vanuit huis met telefoon of computer kan natuurlijk ook. Weer wordt er een beroep gedaan op onze creativiteit om te zorgen dat vrijwilligers zich toch in kunnen blijven zetten bij alle organisaties.
Lees meer

Passe-partout 2021

Vrijwilligers zijn goud waard voor de samenleving. De gemeente Eindhoven wil ze graag extra bedanken voor hun inzet.

Ook in 2021 kan iedereen die zich vrijwillig inzet in Eindhoven gebruik maken van het voordelig zwempasse-partout.
Lees meer

La Fuente doet goed, zonder dat het moet. Met Jijdoet040 natuurlijk!

Job Smeltzer, beter bekend als DJ La Fuente, zorgde voor een goede start op de eerste dag dat de app Jijdoet040 live was! Je kon het allemaal live volgen op Instagram en facebook, maar we laten je graag ook hier even weten hoe die vliegende start ging.
Lees meer

Tweede monitor Vrijwillige inzet nu en na coronatijd

Wat is de impact van de coronacrisis op de vrijwillige inzet in Eindhoven? Is deze impact blijvend of van korte duur. In mei 2020 deed Eindhoven Doet hier onderzoek naar en in september herhaalden we dit onderzoek. Lees hier de uitkomsten van de 2de monitor.

Nationale vrijwilligersprijzen

Vereniging NOV organiseert in 2021 voor de tweede keer de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het thema is ‘nieuwe gezichten werven, ontvangen en behouden’. Er zijn prijzen te winnen in drie categorieën.
Lees meer

Lancering vrijwilligersapp 040

Eindhoven Doet geeft de stad op 7 december, op de nationale dag van de vrijwilliger, een nieuwe app cadeau: Jijdoet040. Met de app Jijdoet040 check je snel alle vrijwilligersklussen in je buurt. Lees meer

Mensen maken Nederland: Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021

In 2001 was er het Internationaal Jaar van de Vrijwilliger, uitgeroepen door de Verenigde Naties.

En 2011 riep het Europese Parlement uit tot Europees Jaar van de Vrijwilliger.
Lees meer