Nieuws

De laatste wetenswaardigheden op het gebied van vrijwillige inzet lees je hier! Wil je geen informatie missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Iedere zes weken houden we jou zo goed mogelijk op de hoogte van het laatste nieuws rondom Eindhoven Doet, vrijwilligerswerk, workshops, events en meer.
Lees de actuele nieuwsbrief hier!

Nationale vrijwilligersprijzen

Vereniging NOV organiseert in 2021 voor de tweede keer de Nationale Vrijwilligersprijzen. Het thema is ‘nieuwe gezichten werven, ontvangen en behouden’. Er zijn prijzen te winnen in drie categorieën.
Lees meer

Tweede monitor Vrijwillige inzet nu en na coronatijd

Wat is de impact van de coronacrisis op de vrijwillige inzet in Eindhoven? Is deze impact blijvend of van korte duur. In mei 2020 deed Eindhoven Doet hier onderzoek naar en in september herhaalden we dit onderzoek. Lees hier de uitkomsten van de 2de monitor.

Eindhovendoet.nl; Een nieuwe look met een reden

Op 1 september jl is de website en de vacaturebank van Eindhoven Doet vervangen door een nieuwe omgeving. De reden hiervoor is dat dit een noodzakelijke stap was ter voorbereiding van de vrijwilligersapp Jijdoet040. 
Lees meer

Jeugdlintje 2020

 Gemeente Eindhoven is op zoek naar jeugdhelden! Jongeren, tussen 6 en 18 jaar, die iets uitzonderlijks of bijzonders hebben gedaan! De helft van alle jongeren doet vrijwilligerswerk, meld ze aan voor het Jeugdlintje! 
Lees meer

 

Mensen maken Nederland: Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021

In 2001 was er het Internationaal Jaar van de Vrijwilliger, uitgeroepen door de Verenigde Naties.

En 2011 riep het Europese Parlement uit tot Europees Jaar van de Vrijwilliger.
Lees meer