Financiële middelen

Op zoek naar financiële middelen voor jouw organisatie?

Subsidies

De gemeente subsidieert verschillende initiatieven van Eindhovenaren en organisaties. Deze link geeft een overzicht van gemeentelijke subsidies. Bij elk onderwerp staat hoe en wanneer je subsidie kunt aanvragen. 

Fondsen en Crowdfunding

De (structurele) subsidies die de gemeente geeft aan lokale vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke projecten neemt af, maar er zijn meerdere manieren om je organisatie gezond te maken

Een van de manieren om een project te kunnen financieren is fondsenwerven. Nederland kent een groot aantal fondsen die diverse projecten ondersteunen door middel van geld, goederen, diensten of menskracht.

Een opkomend fenomeen als crowdfunding wordt steeds belangrijker bij het van de grond krijgen van initiatieven.

Een andere manier van denken over crowdfunding is het inzetten van sociaal kapitaal. Waarvoor heb je geld nodig? Als je diensten wilt inhuren, kun je die dienst mogelijk als projectmatige vrijwilligersklus aanbieden via Jijdoet040. Als je bijvoorbeeld een communicatieplan nodig hebt, kun je daar een (professionele) vrijwilliger voor vragen, het organiseren van een evenement kan ook voor flexibele vrijwilligers interessant zijn. Mensen zetten graag hun talent in voor een betekenisvol initiatief als het jouwe!

De boekhouding

Subsidies en fondsen moeten ook verantwoord kunnen worden Een gezonde organisatie heeft zijn financiële- en administratieve huishouding goed geregeld en inzicht in de geldstromen.

Heb je niet de juiste kennis in huis en ben je een kleine tot middelgrote vereniging of stichting in Eindhoven en actief in welzijn, cultuur, buurt, kunst of sport, neem dan eens contact op met Supportpunt

Zij kunnen de penningmeester ondersteunen bij het komen tot en voeren van een goede boekhouding.