Workshops en trainingen

We delen graag onze kennis en geven organisaties de mogelijkheid om hun kennis met elkaar uit te wisselen. 
We bieden workshops, trainingen, werklabs en inspiratiesessies:

·         Workshop: eenmalige bijeenkomst (online of offline) over een bepaald onderwerp. Inspirerend, interactief en praktisch van aard met een beetje theoretische achtergrond.

·         Training: meerdere bijeenkomsten (online of offline) in een serie over een breder onderwerp, theoretische achtergronden en praktisch, interactief, inspirerend.

·         Werklab: Samen met een adviseur aan de slag met een werkblad rondom een onderwerp. Na de bijeenkomst heb je een product (een vacature bijvoorbeeld) af. Dit is het vervolg op een workshop of training, maar je kunt het gewoon los volgen.

·         Inspiratiesessie: een grote bijeenkomst met gastspreker, bomvol inspiratie en netwerkmogelijkheden. Je gaat naar huis vol vernieuwende ideeën voor jouw organisatie.

Bekijk hieronder ons aanbod.

Training: Vrijwilligersbeleid: Goed Geregeld voor je vrijwilligers

Hoe veel kun je bereiken met je vrijwilligers? Veel! Als je voldoende vrijwilligers hebt, iedereen gemotiveerd is, op de juiste plek zit, zich gezien en gewaardeerd voelt en conflicten nooit lang slepen, kun je wonderen verrichten.
Lees meer

Workshops: Vrijwilligers werven, maar dan anders

Je bent op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Alle wervingsacties die je hiervoor ingezet hebt hebben helaas nog niets opgeleverd. Wat nu? 
Lees meer

Workshop: Stralen op Jijdoet040 in woord en beeld

Vacatures schrijven waar vrijwilligers ook echt op afkomen, dat is wat je wil. Met de tips en trucs in deze workshop gaat dat je lukken! Het oog wil ook wat, we worden met zijn allen steeds visueler ingesteld, dus wil je in één oogopslag duidelijk maken wat het vrijwilligerswerk inhoudt. Met je woorden en plaatjes trek jij precies die vrijwilliger die je zoekt!
Lees meer

Workshop: Werken met vrijwilligers met een kwetsbaarheid

Werken met vrijwilligers met een kwetsbaarheid is een vak apart. Iedereen heeft zijn/haar eigen talenten in te zetten maar zién we die talenten wel altijd? Met welke bril kijk jij naar jouw vrijwilligers? En is die blik wel open en zonder oordeel?
Lees meer

Workshop: Leniger met flexvrijwilligers

Maak je organisatie klaar voor nieuwe gezichten!

Vrijwilligersland is in beweging, zoals de hele samenleving steeds in beweging is. De keuze is reuze voor mensen die iets willen betekenen, dus hoe zorg je dat die vrijwilligers voor jouw organisatie kiezen? Je ziet dat veel mensen graag iets doen voor een ander en de samenleving, maar niet willen vastzitten aan een organisatie. Ze willen zich op momenten inzetten die passen in hun drukke agenda. Past dit binnen jouw organisatie, of ben je alleen nog gericht op binding met vaste vrijwilligers? Maak dan nu je organisatie leniger!
Lees meer