Workshops en trainingen

We delen graag onze kennis en geven organisaties de mogelijkheid om hun kennis met elkaar uit te wisselen. 
We bieden workshops, trainingen, werklabs en inspiratiesessies:

·         Workshop: eenmalige bijeenkomst (online of offline) over een bepaald onderwerp. Inspirerend, interactief en praktisch van aard met een beetje theoretische achtergrond.

·         Training: meerdere bijeenkomsten (online of offline) in een serie over een breder onderwerp, theoretische achtergronden en praktisch, interactief, inspirerend.

·         Werklab: Samen met een adviseur aan de slag met een werkblad rondom een onderwerp. Na de bijeenkomst heb je een product (een vacature bijvoorbeeld) af. Dit is het vervolg op een workshop of training, maar je kunt het gewoon los volgen.

·         Inspiratiesessie: een grote bijeenkomst met gastspreker, bomvol inspiratie en netwerkmogelijkheden. Je gaat naar huis vol vernieuwende ideeën voor jouw organisatie.

Bekijk hieronder ons aanbod.

Workshop "Vrijwilligers werven, maar dan anders"

8 februari: 19.00-20.30 uur

Je bent op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Alle wervingsacties die je hiervoor ingezet hebt hebben helaas nog niets opgeleverd. Wat nu?
Lees meer

Workshop: Flexvrijwilligers: De NLdoet-editie

17 februari: 19:00 – 20:30 uur

Maak je organisatie klaar voor nieuwe gezichten!

NLdoet is al jaren een beproefd recept voor eenmalige klussen, maar hoe haal je er alles uit wat erin zit? Op 11 en 12 maart steekt heel Nederland de handen uit de mouwen bij verschillende vrijwilligersorganisaties, zelfs de koninklijke familie zet zich elk jaar in. De uitgelezen kans dus om een flex-klus aan te bieden bij jouw organisatie!
Lees meer

Inspiratiesessie ‘Krachtig Besturen’

24 februari, 19.00-21.30 uur

Meer vuur in je bestuur

Het bestuur is de brandende kern van elke stichting of vereniging. Hoe zorg je dat dit vuur blijft branden? Hoe behoud en vergroot je betrokkenheid? Hoe maak je het besturen aantrekkelijk voor een volgende generatie bestuurders? Hoe kom je aan nieuwe vrijwilligers en bestuurders?
Lees meer

Training: Vrijwilligersbeleid: Goed Geregeld voor je vrijwilligers

Hoe veel kun je bereiken met je vrijwilligers? Veel! Als je voldoende vrijwilligers hebt, iedereen gemotiveerd is, op de juiste plek zit, zich gezien en gewaardeerd voelt en conflicten nooit lang slepen, kun je wonderen verrichten.
Lees meer

Workshop: Stralen op Jijdoet040 in woord en beeld

Vacatures schrijven waar vrijwilligers ook echt op afkomen, dat is wat je wil. Met de tips en trucs in deze workshop gaat dat je lukken! Het oog wil ook wat, we worden met zijn allen steeds visueler ingesteld, dus wil je in één oogopslag duidelijk maken wat het vrijwilligerswerk inhoudt. Met je woorden en plaatjes trek jij precies die vrijwilliger die je zoekt!
Lees meer

Workshop: Leniger met flexvrijwilligers

Maak je organisatie klaar voor nieuwe gezichten!

Vrijwilligersland is in beweging, zoals de hele samenleving steeds in beweging is. De keuze is reuze voor mensen die iets willen betekenen, dus hoe zorg je dat die vrijwilligers voor jouw organisatie kiezen? Je ziet dat veel mensen graag iets doen voor een ander en de samenleving, maar niet willen vastzitten aan een organisatie. Ze willen zich op momenten inzetten die passen in hun drukke agenda. Past dit binnen jouw organisatie, of ben je alleen nog gericht op binding met vaste vrijwilligers? Maak dan nu je organisatie leniger!
Lees meer