Workshops en trainingen

We delen graag onze kennis en geven organisaties de mogelijkheid om hun kennis met elkaar uit te wisselen. 
We bieden workshops, trainingen, werklabs en inspiratiesessies:

·         Workshop: eenmalige bijeenkomst (online of offline) over een bepaald onderwerp. Inspirerend, interactief en praktisch van aard met een beetje theoretische achtergrond.

·         Training: meerdere bijeenkomsten (online of offline) in een serie over een breder onderwerp, theoretische achtergronden en praktisch, interactief, inspirerend.

·         Werklab: Samen met een adviseur aan de slag met een werkblad rondom een onderwerp. Na de bijeenkomst heb je een product (een vacature bijvoorbeeld) af. Dit is het vervolg op een workshop of training, maar je kunt het gewoon los volgen.

·         Inspiratiesessie: een grote bijeenkomst met gastspreker, bomvol inspiratie en netwerkmogelijkheden. Je gaat naar huis vol vernieuwende ideeën voor jouw organisatie.

Bekijk hieronder ons aanbod.

Training: Vrijwilligersbeleid: Goed Geregeld voor je vrijwilligers

21 oktober, 4 en 18 november 2021 van 19:00 tot 21:30 uur.

Hoe werk je met vrijwilligers? Wat is belangrijk om af te spreken, te regelen, te doen? Je wilt alles voor je vrijwilligers goed regelen en je legt de afspraken vast in een vrijwilligersbeleid. Moeilijk? Nee hoor, met de werkbladen bij deze training, heb je het zo goed als klaar!
Lees meer

Workshop: Stralen op Jijdoet040 in woord en beeld.

28 oktober 2021 van 19.30 tot 21.00 uur.

De vrijwilligersvacature van jouw organisatie staat op de app Jijdoet040. Hoe zorg je dat je met die vacature de aandacht trekt van jouw ideale vrijwilligers? En beter nog, hoe zorg je dat hij of zij ook reageert en start als vrijwilliger? Je leert het tijdens deze workshop.
Lees meer

Workshop: Leniger met flexvrijwilligers

11 november 2021 19.30 – 21.00 uur

Maak je organisatie klaar voor nieuwe vrijwilligers: deze workshop helpt je op weg om de flexibele vrijwilliger welkom te heten in jouw organisatie. Werken met meer flexibiliteit, maakt dat meer mensen zich aan kunnen sluiten bij jouw organisatie. Hoe? Dat leren we je.
Lees meer

Werklab “Stralen op Jijdoet040”

16 november 2021 van 19.00 tot 21.30 uur

Omdat we regelmatig horen dat het schrijven van een goede vacaturetekst “een vak apart” is, ga je in deze sessie met eigen laptop, eigen vacature en elkaars inspiratie aan de slag.
Lees meer.

Werklab flexibele inzet

2 december van 19.30 tot 21.30 uur

In deze bijeenkomst gaan we aan de slag met het werkboek “flexibele inzet” wat je hebt ontvangen bij het volgen van de workshop “lenig met flexvrijwilligers” en/of wat je hebt kunnen downloaden van onze site. We gaan in groepjes stap voor stap jouw flexibel vrijwilligersklus bedenken en beschrijven. Elkaar hierin inspireren zal de grootste gemene deler zijn.
Lees meer....

Workshop: Vrijwilligers begeleiden mét plezier

7 december 2021 van 19.30-21.30 uur

Je wilt natuurlijk dat jouw medewerkers zich lekker thuis voelen bij jouw organisatie, zorgen voor je vrijwilligers is belangrijk. Deze workshop geeft je een aantal handige handvatten om jouw begeleiding te verbeteren, of je nu al jaren ervaring hebt in begeleiden of er net mee begint.
Lees meer