Een goede eerste indruk maak je maar één keer.

Ward Overeem

We kunnen zoveel met en voor elkaar doen!

Dress for Success geeft mensen met een uitkering of minimum inkomen die op zoek zijn naar (vrijwilligers)werk advies over persoonlijke presentatie en uitstraling. Daarnaast ontvangen hun klanten een gratis set kleding.

14-03-2023/Yvonne Keijsers
Snel navigeren naar:

Dress for Success

De vrijwilligers van Dress for Success hebben ervaring met mode en presentatie in de breedste zin van het woord. En ze zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers; klantadviseurs/stylisten die van aanpakken weten en er voor zorgen dat een klant krachtig en stralend op weg naar werk gaat.

DFS - Afbeelding 1

Ward Overeem is voorzitter van Dress for Success Eindhoven en vertelt met veel trots over deze bijzondere organisatie. ‘Een club die zich onderscheidt door de manier waarop er actief gezocht wordt naar bijdragers uit de stad. De samenwerking met het Sint Lucas, vakschool voor creatief talent, is hier een mooi voorbeeld van. Aan het project “Ontwerp een etalage voor Dress for Success waarin het gevoel dat zij klanten geven zichtbaar wordt” schreven tien studenten in. Dit leverde veel creativiteit en mooie ideeën op. Dress for Success koos drie ontwerpen die de studenten samen uitwerkten. Het was prachtig en we kregen veel enthousiaste reacties, ook uit de buurt. Ander mooi voorbeeld is dat ‘House of bloom’ van het Summa college onze klanten knipt! Misschien is dit een tip voor andere organisaties; zoek samenwerking met andere initiatieven, dat levert ontzettend veel op.’

DFS - afbeelding 2a

‘Het actief op zoek gaan naar vrijwilligers loont, we kunnen zoveel met en voor elkaar doen, met scholen en andere (vrijwilligers)organisaties. Het is een samenwerking waar iedereen profijt van heeft. Zo zoeken we continu naar een verbinding. Jongeren hebben een eigen social media netwerk en kunnen hiermee generaties aan elkaar verbinden. In het samenwerken met jongeren krijgen we een nieuwe, frisse en open blik die ons inspireert. Dit leverde al mooie make-over filmpjes voor onze site op, neem eens een kijkje.’

‘Er is ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Affiniteit met kleding is een pré, je geeft onze klanten advies over presentatie, kleur, stijl en kleding. En zo gaan onze klanten met een passende outfit op weg naar werk. Ook sorteer je de gedoneerde kleding en houd je de winkel up-to-date. Dress for Succes is bezig haar organisatie te verjongen en daarom nodigen wij vooral jongere vrijwilligers uit om onze organisatie te versterken! We kunnen zoveel met en voor elkaar doen, help jij mee?