Bedankt voor het leuke vrijwilligerswerk!

Heidi

Met passie vertelt Heidi over het vrijwilligerswerk binnen de Archipel

Laatst zag ik aan de overkant van de straat  iemand een hondje uitlaten. Het was juist na werktijd. Ik raakte in gesprek. In het gebouw van Archipel, dat ik zojuist verlaten had, wonen mensen die graag samen een hondje uit willen laten. Juist op dat moment stopt een auto aan mijn kant van de straat om te parkeren. Een enthousiaste vrouw stapt uit. Zij bedankte mij voor het leuke vrijwilligerswerk dat ze nu doet.

20-07-2020 / Sandra Leemans

Een stroom van verhalen komt op gang over wat mensen beweegt om vrijwilliger te worden.   
Vrijwilligers die hun hobby willen delen. Vrijwilligers op doorstroom naar betaald werk, dat gebeurt ook regelmatig binnen Archipel zelf.
Vrijwilligers jong of op leeftijd, zoals die mevrouw van 73 die alle Nederlandse liedjes kent en met een groep is gaan zingen. 
Soms zijn er vrijwilligers die maar een paar keer iets doen, zoals het wandelen met bewoners in een rolstoel bij de wandel-driedaagse. Van korte duur maar oh zo belangrijk.

H de Kok1

Heidi's doel is om aan zoveel mogelijk vrijwilligers een plek te bieden die voldoening en plezier geeft. Er zijn zoveel locaties, doelgroepen en activiteiten dat de mogelijkheden oneindig lijken.

Iets vrij nieuws is de flexpool. Je kunt zelf kiezen en minimaal 1 of 2x per maand vrijwilligerswerk doen. 

Eindhoven Doet heeft een vacaturebank waarop Archipel veel van haar vacatures voor vrijwilligerswerk plaatst. Maar niet alle vacatures staan hierop. Sommige vacatures zijn nog niet digitaal verwerkt maar zijn al wel bekend bij de coördinatoren vrijwilligerswerk.
En soms bestaat de activiteit nog niet, en is er dus geen vacature, terwijl het jou juist leuk lijkt om een activiteit op te zetten.  

Bel met Heidi, coördinator vrijwilligerswerk Archipel voor meer informatie of een afspraak. Zij is bereikbaar op nummer 06-1040 3704.  Heidi gaat graag met jou in gesprek over wie jij bent, wat je kan en wat je wilt.

Overzicht ervaringsverhalen

Archipel2