Humanitas biedt een steuntje in de rug

Humanitas biedt hulp van mens tot mens

Bij Humanitas Eindhoven werken jaarlijks 525 goed getrainde vrijwilligers met mensen die het even niet in hun eentje redden. Ze geven net dat steuntje in de rug, waardoor mensen weer in staat zijn hun leven op te pakken of tegenslagen te overwinnen.

21-01-2017 / Helga Schoots

 

                                                                                                                                                                                                         

Helga: “Ik werk voor het project Home-Start (thema Opvoeden), dat opvoedings- en gezinsondersteuning biedt voor gezinnen met kinderen van 0-18 jaar. Het gezin dat ik begeleid bestaat uit een moeder en een jong kind. De moeder heeft geen familie in de buurt en kent de Nederlandse taal nog niet goed. Dan is het fijn, dat ik haar vanuit mijn ervaring als moeder verder kan helpen. Humanitas biedt hulp van mens tot mens, niet van hulpverlener tot hulpvrager. Dat spreekt me enorm aan. Ik bied hulp door de moeder te stimuleren na te denken en zelf tot oplossingen te komen. Ik los dus niks voor haar op, ik ben er gewoon voor haar en kijk wat ze nodig heeft.”

"Het vrijwilligerswerk maakt me als mens compleet"
Humanitas2

“Vier dagen per week heb ik een commerciële baan als marketing manager met deadlines,  vergaderingen en rapportages. Op mijn vrije dag bezoek ik het gezin ± 3,5 uur. Ik ben vrouw, echtgenote, moeder en werkneemster, maar als vrijwilligster ben ik gewoon Helga. Ik ga de bezoeken blanco in. Het belangloze van het vrijwilligerswerk is een mooie tegenhanger voor mijn werk. Het maakt mijn leven rijk en me als mens compleet.”

“Ik geloof in de kracht van mensen. Je draagt ideeën aan, men pakt er zelf uit wat men nodig heeft. Het is heel mooi om te zien dat iemand sterker en met meer zelfvertrouwen in het leven komt te staan. We zijn elke week weer blij om elkaar te zien.”

Vrijwilligers worden altijd getraind ter voorbereiding op hun taken. Heb je interesse in de vrijwilligersgroep van Humanitas Opvoeden? Stuur een e-mail: opvoeden.ehv@humanitas.nl of bel Lucie Nijskens op 06-30 30 01 25.

Overzicht ervaringsverhalen