Inloophuis de Eik helpt mensen verder

Het is hier geen tranendal

Inloophuis de Eik is er voor mensen met kanker en hun naasten. Er werken zo’n 100 vrijwilligers; gastvrouwen, gastheren, professioneel geschoolde docenten, bestuursleden en klusjesmensen zetten zich vol enthousiasme geheel belangeloos in voor de gasten.

24-02-2017 / Paul en Jeanette

 

                                                                                                                                                                                                   

Paul: “Bijna iedereen heeft direct of indirect met kanker te maken, het raakt heel veel mensen. Daarom spreekt het me aan om hier als bestuurslid een bijdrage te leveren voor de maatschappij.

Alles draait om de mensen die met een bedroefd gezicht binnen komen en met een vrolijker gezicht het pand weer verlaten. 
Het gaat mij erom hoe mensen een zinvol leven kunnen hebben, juist ook als men geconfronteerd wordt met kanker. 
Met een doel voor ogen kunnen kankerpatiënten en hun naasten elkaar beter ondersteunen. Het geeft me veel voldoening als mensen lekkerder in hun vel komen te zitten.”

"Kanker raakt heel veel mensen"
De Eik 3a

Jeanette: “Als gastvrouw ontvang ik mensen met kanker, hun partners, naasten of nabestaanden. Ik luister en inventariseer wat ze zoeken. 
We bieden veel lotgenotengroepen, ook speciaal voor partners bijvoorbeeld, en allerlei activiteiten. Loop gerust eens binnen, het is hier geen tranendal. 
Ik ben bewust met betaald werk gestopt om hier vrijwilliger te worden, om echt op een zinvolle manier iets voor de medemens te doen. 
Met enkele collega’s bezoek ik ook patiënten in de wachtkamer en de dagbehandeling van het Borstcentrum MMC Eindhoven. 
Dat wordt vaak als heel positief ervaren, het geeft afleiding en verzacht het moment. Het is heel mooi om iets te kunnen betekenen voor iemand in een onzekere fase. 
We zouden dit graag in meer ziekenhuizen willen aanbieden.”

Vrijwilligers worden altijd getraind ter voorbereiding op hun taken. Interesse? Bel 040-2939142 of mail naar info@inloophuis-de-eik.nl

Meer informatie

Overzicht ervaringsverhalen